Üksi elava pensionäri toetus tõuseb 115 eurole aastas

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Valitsus kiitis heaks sotsiaalhoolekande seaduse ja riikliku pensionikindlustuse seaduse muutmise eelnõu, mille järgi hakatakse üksi elavale vanaduspensionärile maksma kord aastas 115 eurot.

Toetust hakkavad saama inimesed, kes on enne toetuse väljamaksmist elanud kuus kuud üksi, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja. Andmed võetakse rahvastikuregistrist perioodi 1. aprill kuni 30. september kohta ning toetus makstakse välja oktoobrikuus. Valitsus teeb ettepaneku kehtestada toetus inimestele, kelle pensioni suurus on väiksem kui 1,2 kordne keskmine pension.

Pensionär ei pea toetust ise taotlema, vaid selle määrab sotsiaalkindlustusamet pärast andmete kontrollimist.

Toetuse maksmisel ei arvestata, kas vanaduspensioniealine inimene töötab või ei tööta, samuti ei arvestata talle makstavaid muid sotsiaaltoetusi ja tulusid. Töine tulu jäetakse arvestamata selleks, et soodustada vanaduspensionieas töötamist, seal hulgas osalise koormusega. Pensionäritoetust ei maksustata tulumaksuga ja makstud toetust ei arvata toimetulekutoetuse arvestamisel sissetulekute hulka.

Toetuse maksmiseks on riigieelarves ette nähtud suurusjärk kümme miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsalt super
7 aastat tagasi

kümps kuus !

kurb
7 aastat tagasi
Reply to  Lihtsalt super

ei saa kümpsi, 9 saad, kui su pinss on 1,2 kordne. kellel on?

No
7 aastat tagasi

toetus on ju üksi elavale pensionärile, mitte lastetule.

oijee
7 aastat tagasi

sina AGA ja ÜKSIK laste tegemine pole oma teha ,et soovite lastetutele lastetusmaksu. Kõik me oleme igasuguste maksude maksajd . Olete te A ja Ü igatepidi OK inimesed. Ainult õelad räägivad nii.

aga
7 aastat tagasi

just õige üksik

üksik
7 aastat tagasi

üksik pensionär on ise oma valiku teinud et lapsi pole.Kõikidele naistele kellel pole lapsi ja ka meestele lastetusmaks peale .

Kurb
7 aastat tagasi
Reply to  üksik

Lollusemaks tuleks sulle peale panna, paljudel saba takistuseks tervis, nii vaimne kui ka füüsiline.

Teiseks milleks teha lapsi kui sa suuda neile anda haridust või korraliku elu vaid elad riigi kulul kasutades erinevaid toetusi.

Riigile on kordades kasumlikum omada inimest kes on üksik ja maksab makse kui omada kodaniku kes ootab et riik talle hõbekandlikul kõik ette tooks.

sotsamet
7 aastat tagasi

amet otsustab, kui oled lilla hakkad saama

Maali maalt,ise küsin, ise vastan
7 aastat tagasi

Miks LE siis ei lisanud viimast lauset selle uudise lõppu?http://tarbija24.postimees.ee/3851653/valitsus-kiitis-heaks-uksi-elava-pensionari-toetuse

Maali maalt
7 aastat tagasi

Kas Lääne Elu täpsustaks, millisel aastal seda maksma hakatakse? 2016, 2017?