Reps ja Helme ähvardavad Rõivast ööistungitega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Helme. Foto: Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Helme,_Martin. Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license
Martin Helme. Foto: Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Peaminister Taavi Rõivas keeldus Keskfraktsiooniga haldusreformi teemal diskuteerimast ning see toob kaasa öised istungid, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps. Venitamistaktika lubas käiku lasta ka EKRE.

„Meie hinnangul on valitsuse pakutav haldusreform täiesti tühi dokument. Me küll näeme vajadust reformi läbiviimiseks, aga mitte sellisel kujul, mis muudaks maaelu säilimise veelgi raskemaks,“ teatas Reps. „Tühja seadust meie aga toetada ei saa ja seetõttu toob haldusreform riigikogus kaasa ööistungid.“

„Võitleme kahjuliku seaduse vastu kõigi opositsiooni käsutuses olevate vahenditega,“ ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme. „Sel nädalal võtame tavapärasest rohkem vaheaegu, peame kõnesid ja esitame küsimusi.“

EKRE esitas haldusreformi eelnõule 60 muudatusettepanekut, millest valitsus kiitis heaks seitse redaktsioonilise iseloomuga parandust. „Paraku jäeti arvestamata meie konstruktiivsete ja sisuliste muudatusettepanekutega, mis oleksid andnud haldusreformile sisu ja pidurdanud ääremaastumist,“ märkis Helme.

Helme sõnul soovib EKRE fraktsioon pikendada istungeid sel määral, et kolmapäevaks kavandatud haldusreformi eelnõu lugemine lükkuks uude nädalasse. „Anname valitsuserakondade poliitikutele lahkelt lisaaega, et arvestada opositsiooni ettepanekutega või senine kahjulik eelnõu tagasi võtta,“ lisas ta.

„Esitasime peaminister Taavi Rõivasele möödunud nädalal kutse, kus sõnasime, et haldusreformi teemal suurema selguse saamise nimel oleksime väga huvitatud tema visiidist meie fraktsiooni,“ edastas keskfraktsiooni pressiesindaja Repsi sõnu. „On tõeliselt häiriv poliitiline kultuur, kus peaminister isegi ei vaevu opositsiooniga suhtlema ning kompromisse otsima. Selline suhtumine ei jäta meile aga muud võimalust, kui takistada valitsusel sisutu haldusreformiga kiirkorras edasi tuhisemist.“

Kuna peaminister otsustas kutsest keelduda, siis toob see haldusreformi menetlemisel kaasa opositsiooniliste obstruktsioonimeetmete rakendamise, ehk oodata võib ööistungit, märkis Reps pressiteate vahendusel.

Martin Helme sõnul ei otsustanud EKRE fraktsioon ööistungite taktika kasuks kergekäeliselt. „Haldusreform on aga sedavõrd kaugeleulatuvate tagajärgedega, et teeme kõik, mis meie võimuses, et koalitsiooni teerulli pidurdada,“ rääkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

mähh?

EGON
7 aastat tagasi

Minge ähvardage putinit teme koopas kontributsiooniga!
Koduses riigikogus on iga pidur takistuseks Meie maa majandusele!
Kas selle eest me teile palka maksamegi?

Kalle Laanet: Keskerakond on haldusreformi pidur | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Loe ka: "Reps ja Helme ähvardavad Rõivast ööistungitega" […]