Taavi Rõivase kõne karjäärimessil Oma Rada 2016: ärge valige kõige lihtsamat teed!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Taavi Rõivas Oma rada Foto: Arvo TarmulaPeaminister Taavi Rõivas rääkis Läänemaa noortele oma kooliajast ja valikutest. Foto: Arvo Tarmula

Eile üheksandat korda toimunud noorte karjäärimessi Oma Rada avas peaminister Taavi Rõivas, kes rääkis oma kogemustest ja valikutest teel peaministri toolile.

Rõivas innustas kuulajaid mitte valima kõige lihtsamat teed oma eesmärgini, kuulama valikute tegemisel oma tõelist kutsumust ja väljuma mugavusstsoonist.
Rõivas märkis, et tema tee pole sugugi alati olnud glamuurne – tema esimesed ametid olid näiteks ajalehepoiss ja laomees.

Kuula, mida peaminister oma haridusteest ja karjäärist rääkis ning mida Läänemaa noortele soovitas:

IMG_8431 IMG_8436 IMG_8437 IMG_8438 IMG_8441 IMG_8442 IMG_8443 IMG_8444 IMG_8446 IMG_8447 IMG_8450 IMG_8452 IMG_8454 IMG_8455

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elementaarne parteipropakanda
8 aastat tagasi

Peale sellist kõnet pole mitte mingi ime et läänemaa noored kodukohast ja läänemaalt lahkuvad. Kui võimutasandi ainus eesmärk on väärastunud võimustereotüüpide loomine, mida veel mitte välja arenenud noortele ette kühveldada ja tõe pähe maha müüa siis see on kuritegevus. Et asi usutavam oleks siis tiritakse kohale maavanemad ja parteipropakandistid.

Karneval
8 aastat tagasi

Poliitiline vabadus on idee, mitte tõsiasi. Seda ideed on tarvis osata rakendada nii pea kui osutub tarviliseks rahva jõude koguda oma erakonna poole ideede meelitusel, nii pea kui võimule püüdev erakond tahab vastasliikumist maha suruda. See ülesanne on seda kergem, kui vastane ise on haaratud “vabaduse” valemõistest, nn. liberalismist, ja selle eksliku kujutluse pärast ei valva oma võimu säilitamist. Sellest ilmneb meie õpetuse võidukus: vabaks saanud ohjad haarab uus käsi ja tõmbab nad pingule. Rahva pime mass ei suuda elada juhatajata, valitsejata. Uus valitsus asub vana asemele, kes nõrkes liberalismi mõjul. Meie ajal asendab liberaalseid riikide valitsejaid kulla võim. Oli… Loe rohkem »

atškoo
8 aastat tagasi

ehk 21 aastat vanemana sündinud mina, kuulas seda omapoisilikku sõnavõttu alul huviga: et mis see meite lapspoliitik siis ka pajatab. Ja oli tõesti huvitav- esialgu– vau, jaa, tubli ja nii…aga edasi— läks asi puhta juraks ja enese-edvistav-enesekiituseks. Aga ikka “siiralt” ja ” heasoovliku- veits-vanema- venna”, elu ja nõukaaga näinud vana- tegija, kogemustest, kellel on sõnum;1 ajalehepoisist miljonäriks ei saa.2 õppida, õppida, õppida. 3.vali raskem ja keerulisem aga –ikkagi südamelähedane tee.( käi mu sõnade ja mu tegude järgi). Ja no nõukaaeg oli ikka jaa, noo niii minevik, et seda oleks ju selline—elu näind mees, värvikamalt tutvustada— kõige haavatamas eas noortele. See… Loe rohkem »

Trjapkini Tafka
8 aastat tagasi

Ja migem siis ja tehkem jünkreiks kõiks need, keda mina teid olen käskinud.

kehakeel
8 aastat tagasi

Enesekindlusest saab põhiline relv,olgu halvas või heas.Seda märkab sellest,et Taavi alumine huul on esileulatuvam.

ees
8 aastat tagasi

must tulevik