Gümnasistid toovad maailmavalu linnagaleriisse näitusele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_7833

Gümnaasiumi noored tulevad teist korda oma loominguga linnagaleriisse. Foto Arvo Tarmula

Reedel avavad Läänemaa ühisgümnaasiumi lavakunstiõpilased performance'ga gümnasistide loomingu näituse Haapsalu linnagaleriis.

Näitusel, mis kannab pealkirja "Kes MINA olen?“ on eksponeeritud Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste fotod, joonistused, maalid, installatsioonid, pisiplastika ja videokunst.

Gümnaasiumi kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla sõnul tegeleb näitus nooreks inimeseks olemise ilu ja valuga. „Kui osadest töödest õhkub puhast ja sillerdavat rõõmu, mis vastab meie ettekujutusele muretust noorusest, siis valdav enamus töödest tegeleb siiski väga tõsiste teemadega,” selgitas ta.

Kunst on õpetaja sõnul oma aja peegeldus ning looja mõtete ja tunnete vahetu esitlus. „Nii palju jahmatavalt ausat ja mõtlemapanevat kunsti kontsentreerituna ühte ruumi näitab, kui enese- ja ühiskonnakriitiline, aga samas ka haavatav on noor inimene,” ütles Randmann-Mihkla. Ta lootis, et vaatajad, eriti lapsevanemad, õpetajad ja noortega tegelejad, leiavad sellel näitusel kindlasti põhjust enda sisse vaadata ja küsida, kas me märkame ja toetame piisavalt?

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste näitus Haapsalu linnagaleriis avatakse 4. märtsil kell 14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments