Ridala põhikoolis oli hariduskonverents

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lasteaiast kooli 2

12. septembril toimus Ridala Põhikoolis kõigile koolist ja haridusest huvitatuile mõeldud hariduskonverents „Elu täis kooli, kool täis elu“. Konverents on üks osa haridus- ja teadusministeeriumi pilootprojekti „Kaasav kool“ ettevõtmistest, millega Ridala kool liitus käesoleva aasta suvel.

Konverentsil osalesid Ridala kooli 6.- 9. klassi õpilased, õpetajad nii lasteaiast kui ka koolist, lapsevanemad, koostööpartnerid, külalised. Konverentsi avas Ridala vallavolikogu esimees Toomas Vallimäe, kes kõneles koostöö tähtsusest kogukonnas, mis on väga oluline just hariduse valdkonnas.

Kooli direktor Milve Viigand andis ülevaate kooli viimase aja tegemistest, uutest plaanidest lähtuvalt arengukavast, käimas olevatest projektidest ja täpsemalt „Kaasava kooli“ projektist. Õppealajuhataja Kersti Arov tutvustas oma ettekandes kolme viimase aasta jooksul Ridala põhikoolis valminud loovtöid.

Edasi jätkus töö juba õpitubades. Osalejad said valida kuuest õpitoast kolm. Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži õppejõu Ene Hiiepuu õpituba keskendus üleminekule lasteaiast kooli. Hariduse tugiteenuste keskuse logopeed-eripedagoog Ülle Kuusik pani kuulajad mõtlema varajase märkamise ja sekkumise olemusest ning tähtsusest. Mõtteid ja uusi ideid lahedatest algatustest koolis kogus Läänemaa Arenduskeskuse spetsialisti Cynne Põldääre õpituba. Ridala Rahva Kooli tegemisi tutvustas valla haridusnõuniku Maire Vilbase juhitud õpituba.

Haridusjutu kõrvale pakuti konverentsil ka isetegemise rõõmu. Seda nii Haapsalu muusikakooli õpetaja Viive Marleeni õpitoas „Pärimusmuusika: laul, tants ja rahvapillid“ kui ka Haapsalu kutsehariduskeskuse õpitoas, kus sai teadmisi trühvlite valmistamisest ja nendega loomulikult ka maiustada.

Kõik, kes hariduspäeval osalesid, olid rõõmsalt elevil uutest teadmistest, mõtetest lapse kasvamisest ja arengust ning veendunud, et kool on tõesti täis elu ja elu täis kooli.

Kersti Arov, Ridala põhikooli õppealajuhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments