Nargenfestival alustab juunis 10. suvehooaega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nargenfestival avab 12. juunil Estonia kontserdisaalis oma 10. suvehooaja, mille hulka mahub ka Cyrillus Kreegi festival Haapsalus.

Cyrillus Kreegile festival on 13. ja 14. juunil Haapsalus. Nargenfestivali juht Tõnu Kaljuste on Kreegi loomingut interpreteerima kutsunud dirigendi Jaan-Eik Tulve oma ansambliga Vox Clamantis.

Kreegi päevad jätkuvad Pärt Uusbergi teosega segakoorile ja keelpilliorkestrile rahvusooperi Estonia noore dirigendi Kaspar Männi juhatusel.

Nargenfestivali avakontsert 12. juunil Estonia kontserdisaalis viib kuulajad läbi kolme sajandi muusika. Eesti riiklik sümfooniaorkester ja dirigent Tõnu Kaljuste toovad kuulajani Soome elava klassiku Einojuhani Rautavaara vahest kõige tuntuma teose, kontserdi lindudele „Cantus Arcticus“.

Festivali varasematel hooaegadel tuntust kogunud Maria Valdmaa esituses tuleb ettekandele 18. sajandi klassiku Joseph Haydni sopraniaaria. Kontserdi teise poole sisustab 19. sajandi hilisromatismi ühe suurima sümfooniku Gustav Mahleri varaseim sümfoonia

Mullu alustas Nargenfestival koostööd Ööülikooliga. Tänavu on Ööülikool Naissaarel kahel päeval pärast jaanipäeva.
Koostöös Kinoteatri, Paavo Piigi, Rasmus Puuri ja Jarek Kasariga valmib uus lavastus „Tüdrukud ei nuta, ehk Katharina lähetamine “.

See tütarlapse nimi on seotud auriku „Katharina” tulekuga Tallinna lahele, et publikut Naissaarele sõidutada. Etendused Omari küünis on 3.-24. juulini, näitlejad on Katariina Tamm ja Piret Krumm.

Hellerella aias on 25. juulil Eesti ühe mõjukama rock-bändi Ultima Thule ja selle solisti Riho Sibula live-kontsert.

7. augustil, Veljo Tormise 85. sünnipäeval esietendub Noblessneri valukojas tema muusikale loodud lavastus „Sünnisõnad”, mis valmib koostöös Von Krahli teatri, Peeter Jalaka, Eesti rahvusmeeskoori ja Eesti filharmoonia kammerkooriga.

„Kui tsaariajal tehti valukojas allveelaevu, siis sel suvel “ehitame” seal laeva Kalevala XVI ja XVII runo põhjal,” selgitas Tõnu Kaljuste.

Arvo Pärdi 80. sünnipäeva aastal saab Pärdi päevadel kuulda muusikat kõigilt plaadifirmalt ECM välja antud Pärdi
autoriplaatidelt. Juubeliaasta puhul laienevad Pärdi päevad ka Tartusse, Paidesse ja Rakverre ning esimest korda isegi lõunanaabrite juurde Riiga.

Kadri Tikerpuu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments