Läänlased noppisid Aasta loodusfoto konkursilt auhindu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ragne Nikkeli loodusfoto

Ragne Nikkeli foto "Ilus jubedus", mis sai esikoha kategoorias "Noored – loomapildid".

Eesti suurima loodusfoto konkursil Looduse Aasta Foto jäid žüriile silma Ragne Nikkeli ja Arno Peksare loodusfotod.

Ragne Nikkel Lihulast sai oma fotoga "Ilus jubedus" esikoha kategoorias "Noored – loomapildid".  

Autor on foto saamisloost kirjutanud, et foto “Ilus jubedus” on tehtud suvisel Läänemaal Lihulas. Metskitse pea peal on endale koha leidnud imekaunis haavalumik (Limenitis populi). "Jalutasin juunipäeval vanavanemate õues ja märkasin, et vanaisa oli jahil käinud – puuriidale oli asetatud kitse pea. See oli jube, kuid samas paeluv vaatepilt. Lisaks minule oli seda uurima tulnud haavalumik, kelle ma jäädvustasin hetkel, kui ta kitse ninale oli maandunud," kirjutas Nikkel.

Hanila vallavanem ja orhideehuviline Arno Peksar sai taimede ja seentekategoorias žürii eriauhinna parima orhideepildi eest. Fotot "Perekond" on kirjeldab autor: "Enamasti kasvab tõmmu käpp (Orchis ustulata) üksikute hajusate isenditena. Varakevadisel Saaremaal võib leida ka perekondlikke kogumeid."

Looduse Aasta Foto konkurss toimus juba 15. korda ja võistlusest võttis osa 1203 autorit ligi 9000 tööga. Peaauhinna Suure Hundi ja Aasta Loodusfotograafi tiitli võitis Remo Savisaar pildiga „Hügieen“, kus kujutatud jäälindu tiiba puhastamas. Lisaks peaauhinnale jagati välja ka 14 Tantsiva Hundi trofeed.

Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran, Arne Ader, Märt Haamer, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes ja Sirje Tooma.

Looduse Aasta Foto peakorraldaja Jaan Riis tänas kõiki konkursil osalenud fotograafe ning Rein Marani juhtimisel töötanud žüriid. „Tore on kaasa elada Eesti loodusfotograafia arengule läbi meie võistluse. Iga aasta toob midagi uut ja alati on hirm, kuhu edasi. Tulnud on digifotograafia, võistlustöid tehakse nüüd juba ka mobiilidega ning kasutatakse droone, kuid ometi jääb tõsiasi, et esmalt on pilt fotograafi peas ja alles siis tuleb see aparaadiga kinni püüda,“ rääkis Riis.

Võistlust korraldavad Looduse Omnibuss, Eesti Looduskaitse Selts ja Eesti Energia. Koostööpartneriteks on Canon, Overall, Fotoluks, Sigma, Kunda Nordic, Storaenso, Premia, Regio, RMK, Avision, Zone.ee, samuti keskkonnaministeerium, KIK ja Eesti Kultuurkapital ning paljud teised.

Aasta parimaid loodusfotosid saab näha siin 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments