Nargenfestival toob Haapsallu Eesti koorimuusika tippteosed

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Cyrillus Kreegi muuseumFoto: arhiiv

Nargenfestival alustab järgmisest nädalast oma 11. hooaega, tuues sündmuseid nii Tallinnasse, Tartusse, Haapsallu, Paidesse, Rakverre ja Naissaarele.

Nargenfestival avaneb 6. juunil kell 19 Kultuurikatlas Tõnu Kõrvitsa autorikontserdiga "Mirror". Ettekandele tulevad Kõrvitsa esimesele ECM-i albumile salvestatud teosed, mida esitavad tšellist Anja Lechner Saksamaalt, laulja Kadri Voorand, Tallinna Kammerorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel.

Festivali teisel avakontserdil 9. juunil kell 19 Tallinna Jaani kirikus toob Tõnu Kaljuste ettekandele Ludwig van Beethoveni loomingu ühe suurima saavutuse – „Missa solemnise“, mida ka helilooja ise pidas 9. sümfoonia kõrval oma tähtsamaks teoseks.

11. juunil Haapsalus algavaid Kreegi päevi dirigeerivad seekord kaks üliõpilast – Mai Simson ja Silja Uhs. Esimesel kontserdil Haapsalu toomkirikus kõlab Cyrillus Kreegi muusika meeskoorile Eesti Rahvusmeeskoori esituses. Kreegi muusika kõrval tuleb ettekandele samuti Haapsaluga seotud Rudolf Tobiase üks tuntumaid kooriteoseid, nelipühalaul „Eks teie tea“ Cyrillus Kreegi seades. Kreegi päevade teisel kontserdil

12. juunil esitavad Eesti Televisiooni ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esinduskoorid eesti heliloojate kooriloomingut. Kava pealkirjaga „Lauliku lapsepõli“ sisaldab läbilõiget enam kui sajandi jooksul peamiselt rahvaluuletekstidele loodud eesti koorimuusikast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments