Läänemaa turismiteod parimate hulka ei pääsenud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

2012. aasta Muhu Väina regati start. Foto Piret Salmistu

Muhu Väina regati tunnustamise üle aasta turismiarendajana võivad rõõmustada ka läänlased, sest regati etappide hulka on kuulunud ka Haapsalu ja siinsed purjetajad on regatil hästi esinenud. Foto Piret Salmistu  

Eile ja täna Hiiumaal peetaval Lääne-Eesti turismi III aastakonverentsil tunnistati Lääne-Eesti parimaks turismiteoks Lotemaa ja turismiarendajaks Muhu Väina regatt.

Turismiteo kategoorias teiseks tunnistati Kärdla sadam ja turismiarendaja kategoorias Kuressaare Georg Ots Spa hotelli.

Lääne-Eesti turismiregiooni parimate tunnustamise konkursile esitati tänavu rekordiliselt palju kandidaate — 25, neist 11 kategooriasse Aasta Turismitegu ja 14 kategooriasse Lääne-Eesti Turismiarendaja. ,„Esitajaid oli samuti palju, erinevate organisatsioonide ja eraisikute poolt märgatakse suuremate tegijate kõrval ka väiksemaid, lisaks turismiatraktsioonidele ja majutustele esitati ka mitmeid eraisikuid ja sündmusi“  ütles MTÜ Lääne-Eesti Turism juhataja Anneli Haabu.

Läänemaalt oli tunnustamiseks esitatud Haapsalus väga tugevalt esile kerkinud Haapsalu Pitsikeskus, aurupaat Kallis Mari ja turismirong Peetrike ning muuseumidest on Rannarootsi muuseum.

Aasta turismiteo tiitlile kandideerivad uuemad tulijad, kes on silma jäänud septembrist 2013 septembrini 2014. Regiooni parima turismiarendajana tõstetakse esile aga neid, kes on tegutsenud juba pikka aega ja olnud järjepideva arenguga, kes on kaasa aidanud Lääne-Eesti kui turismiregiooni tuntusele ja olnud avatud koostööle erinevate osapooltega.

MTÜ Lääne-Eesti Turism tunnustab regiooni parimaid turismiasjalisi juba kolmas kord. Mõlemas kategoorias antakse välja I koht ja II koht. Valiku teeb komisjon, kelle hulka kuuluvad lisaks MTÜ Lääne-Eesti Turism juhatusele ja maakondlikele turismikatusorganisatsioonidele ka erialaliidud nagu Eesti Maaturism, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Spaaliit, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskus ja regiooni maavalitsused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments