Politsei tugevdab jaanipühade ajal liiklusjärelevalvet

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseiPolitsei pöörab jaanipühade ajal kõrgendatud tähelepanu nii liiklusjärvele kui ka avaliku korra tagamisele, samuti tuletab politsei meelde, et turvaliste pühade kindlustamiseks saab iga inimene kaasa aidata.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsejuhi Joosep Kaasiku sõnul on eesseisva nelja puhkepäeva jooksul kõige olulisem säilitada mõistlik meel ja tähelepanelikkus lähikondsete suhtes. „Kõige suuremaks riskiteguriks nii pikkade pühade puhul on alati alkoholi liigne tarbimine ning uimas peaga tehtud valeotsused,“ ütles Kaasik. „Just joobes inimeste osalusel kipuvad juhtuma õnnetused, mis halvimal juhul päädivad kellegi vigasaamise või hukkumisega.“

Politsei suunab järgnevatel päevadel suure osa oma jõupingutustest liikluse turvalisuse tagamisele. Iga peoseltskond peaks leidma vähemalt ühe kaine grupijuhi, kes vajadusel saaks ülejäänutele autojuhiks olla. Loomulikult tuleb ka jaani ajal juhil veenduda, et sõidukis ei oleks rohkem inimesi kui on istekohti ning et kõik sõitjad oleksid turvavööga kinnitatud, märgib politsei.

Jaaniöö on püha, mida ilmale vaatamata peetakse suuresti õues. Politsei soovitab pidulistel alati arvestada ka ümberkaudsetega. "Eriti mõistev tuleks olla juhul, kui naabruses elavad vanemad inimesed või pered väikelastega. Nii laulu- kui muusikaseadmete hääled võiks poolest ööst vaiksemaks keerata. Naabritest hoolides ja teiste inimeste vajadusi mõistes jäävad olemata ka paljud ebavajalikud konfliktid," märkis politsei.

Politsei loodab, et jaanipühad mööduvad kõigi jaoks tujuküllaselt ja turvaliselt. Politsei tagab turvalisust tugevdatud jõududeg, lootes et ei teki vajadust reageerida tõsistele ohuolukordadele. Samas on turvalisus ka igaühe enda teha. Politsei kutsub kõiki üles takistama kaaslasi purjuspäi rooli istumast ja kuraasikaks muutuvad kaaslasi mõistlikkusele suunama.

Joobekahtlusega autojuhtist, agressiivselt käituvast või abi vajavast kaaskondset tuleks kiirelt teavitada politsei hädaabinumbrit 110, lisas politsei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments