Vormsi jäätee on taas avatud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi jäätee. Foto: Arvo Tarmula
Vormsi jäätee. Foto: Arvo Tarmula
Vormsi jäätee. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi jäätee, mis oli kolmapäevast alates pragude tõttu suletud, avati täna pärastlõunal taas liikluseks.

„Pragusid oli trassil mitu tükki järjest,” ütles maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna peaspetsialist Urmas Robam Lääne Elule.

Kui kaua trass liikluskõlblikus seisukorras püsib, ei osanud ta ennustada. „Nii Vene kui ka Norra ilmateenistus lubab, et temperatuur tõuseb veebruari teisel poolel üle nulli. Päike hakkab ka juba võimu näitama,” nentis Robam ja lisas, et kuigi keset merd on Vormsi jäätee praegu suurepärane, hakkab päike tasahilju jääteele pealesõite murendama.

Vormsi jäätee on mõeldud sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,0 t. Soodsate ilmaolude korral on jäätee avatud kella 8:00-17:00.

Haapsalu–Noarootsi jääteega on Robami sõnul probleeme eelkõige Österby pealesõiduga. Pealepressiva vee tõttu on seda juba mitu korda nihutatud Tahuküla poole. Haapsalu-Österby jäätee on liikluseks avatud.

Noarootsi jäätee on mõeldud sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,5 t. Soodsate ilmaolude korral on jäätee avatud kella 07:30-18:00.

Robam ütles, et homme lõuna paiku avatakse ka Hiiumaa ja Saaremaa vaheline jäätee. Hiiumaalt mandrile ilmselt niipea jääd mööda sõita ei saa. „Sealsel jääteel oli veel eelmisel nädalal lai pragu, ning ega merevee taseme kõikumine seda ilmselt kahandanud pole,” nentis Urmas Robam.

Kolmapäevast kehtib Rohuküla–Sviby parvlaevaliinil uus sõiduplaan. Parvlaev teeb Vormsi vahet kolm reisi päevas. Sõiduplaan võib muutuda tulenevalt ametliku jäätee olemasolust, annab ülevedaja oma kodulehel teada. Ülesõitu teostavad parvlaev Reet ja jäälõhkuja Spoven.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments