Lääne Elu paberleht 28. novembril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeval Haapsalu Lossiplatsile toodud 20meetrine jõulukuusk sai kolmapäeval ehted külge. Puu toodi Ridala vallast Vilkla külast. Foto: Arvo Tarmula
Teisipäeval Haapsalu Lossiplatsile toodud 20meetrine jõulukuusk sai kolmapäeval ehted külge. Puu toodi Ridala vallast Vilkla külast. Foto: Arvo Tarmula

Tiina Lobja peatab volitused
Lihula vallavolikogu liige, valimistel enim hääli kogunud Tiina Lobja otsustas oma volitused teadmata ajaks peatada. Neli aastat vallavolikogu juhtinud Lobja ütles, et peatab volitused, sest niisama ei taha ta kogus istumas käia. Ta on üks kahest volikogu liikmest, keda ei ole koalitsioon kaasanud ühegi alalise komisjoni töösse. Lihula kultuurikeskust juhtiv Lobja ütles, et on avaldanud soovi olla haridus– ja kultuurikomisjoni liige, kuid seda ei ole arvestatud.
Volikokku naasta lubas Tiina Lobja siis, kui saab võimaluse volikogu töös kaasa rääkida.

Lugu saab lugeda siit.

Noarootsi vallavanema kohale on sõelal kolm kandidaati
Noarootsi vallavanema kohale laekus seitse avaldust, kellest kolm otsustati esmaspäeval vestlusele kutsuda. Võimalik, et pärast vestlusi toimuval Noarootsi volikogul valitakse vallavanem ka ära.

Lääne-Nigula volikogu arutab Iveria küsimust
Lääne–Nigula volikogu kolmandal istungil reedel arutatakse muude teemade hulgas kalakülana tuntud söögi– ja joogikoha Iveria küsimust. Ettepaneku Iveria lahtiolekuaegade arutamiseks esitas Lauri Lilleoks. „Teades asutuses esinevaid probleeme nii eestikeelse teeninduse kui ka alaealiste tiheda külastamisega selles asutuses teen ettepaneku mitte väljastada Iveriale 24 h kaubandusluba nii toitlustusele kui ka alkoholile,” seisab Lilleoksa ettepanekus.

Tulemas on Orkaan
Reedest pühapäeva lõunani käib Rohuküla, Kiltsi ja Pullapää ümbruses tuhande kaitseliitlasega suurõppus Orkaan.
Õppuste legendi järgi on vaenlane vallutanud Rohuküla sadama ja osa Hiiumaast ning kaitseliitlased püüavad neid alasid tagasi vallutada. Lahingud vallutatud alade tagasivõitmiseks käivad laupäeval, aga suurim lahing tuleb pühapäeva hommikul.

Kaks läänlast on rahvadiplomaatia esindajad
Välisminister tunnustas aukirjaga kahte läänlast, kes rahvadiplomaatia edendajana on oma uuel kodumaal silma paistnud.
Haapsalust pärit Anneli Aken elab Saksamaal, pälvides tunnustuse pikaajalise eesti laulukultuuri edendamise eest Luksemburgis, Belgias ja Prantsusmaal.
Kullamaalt pärit Ruth Dorni tunnustati aastatepikkuse töö ja vaeva eest Viini eesti kooli vedamisel ja eesti lastele eesti keele õpetamise eest Austrias.

Valimistel kulutas enim Urmas Sukles
Kohalikel valimistel pani Läänemaal kõige rohkem isiklikku raha mängu Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes kulutas 1735 eurot. Sukles oli ka üks suuremaid annetajaid Reformierakonna kõigi kandidaatide seas. Erakonna Läänemaa organisatsiooni kampaania peale kulus kokku peaaegu 8000 eurot.

Politseiasutused olid popid
Kodanikupäeval oli Haapsalu politseiasutuste külastamiseks end kirja pannud üle 250 inimese, enamik neist koolilapsed. Haapsalu jaoskonna korrakaitsebüroo teenistuse vanema Marika Halleri sõnul pole varem sellist rahvahulka ühe päeva jooksul politseimajas võõrustatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lugejale
10 aastat tagasi

sosin käis, et esimese kuu raha läks perekeskusele.

lugeja
10 aastat tagasi

Ootame huviga sotside valimislubaduse punkt 7 täitumist: hüvitisest loobuda, volikoguesimees lasi endale hüvitise tagantjärele juba hääletada

Lihulalane
10 aastat tagasi

Võtke siis teatavaks,, et Lihula valla hariduskomisjoni juhib autoremondi asjatundja(no sealt alles tuleb haridust ja tarkust) ja majanduskomisjoni juhiks noor inimene , kes ei ei ole kordagi volikogu töös osalenud , ega undki ennem näinud sellisest infotulvast- Nii käivad nüüd asjad, peaasi, et ära saaks teha. Ja ma pean siin edasi elama? talv tuleb pole kuhugi kolida ka,sugulased Sindis , kuid seal ujutab. Elame näeme !

Sent
10 aastat tagasi

Nagu lugeda võib, läks Suklesele iga hääl maksma 2 eurot. Selle peale ütlen Coco Chaneli sõnadega – On inimesi, kel on raha ja on inimesi, kes on rikkad.

Jaak
10 aastat tagasi

Kadedad,kes võitja see võitja.Kaotajad ärge nutke vaid tehke nelja aasta pärast paremini.

to Jaak
10 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Oled sa volikogu esimees või kes iganes. Ei ole ma Lihulast, aga mulle on jäänud mulje, et seal valitseb teisele ärategemise vaim juba selle paiga esmamainimisest alates.. Nagu ma loen, sai rahvalt kõige suurema mandaadi pr.Lobja. Tsiteerides aga nüüd filmiklassikat – matsid jäävad matsideks! Just need viimased on aga kadedusest nüüd lõhki minemas ja tegutsevadki suures agoonias. Häbi peaks teil olema. Mis võitjad need praegused ärplejad on?

läänlane
10 aastat tagasi

Lobjalt õige tegu, vallarahvale veel nii palju, küsige selle koalitsiooni lepingut, mida allkirjastati kohe peale valimisi. Seal peaks tõde sees olema. Seda ei ole ,või sisu ei ole avalikustamiseks, tundub et n.n. rahvamandaadi saanud “haritudpead ei saa isegi sellega hakkama, mis veel valla juhtimisest siis rääkida.

eks
10 aastat tagasi

eelnev käitumine maksab kätte nii mõnelegi siin ja seal, tuleks ikka kõigepealt peeglisse vaadata 🙂

omavalitsus
10 aastat tagasi

Lihulas nüüd keegi nutab aga mida tegi eelmine koalitsioon, volikogu istungitel ei lastud opositsioonil sõnagi öelda. Käratati sina ole vait vot selline stiil! Kõik tuleb kätte omal ajal!!!

to Janek.
10 aastat tagasi

Ära räägi asjadest , millest sina ei tea.

Anonüümne Janek
10 aastat tagasi
Reply to  to Janek.

Ma tean seda isegi väga hästi

Arusaamatu
10 aastat tagasi

Ja nii ongi, et koalitsioon teeb mis tahab. Milleks siis need seadused on ja milleks see maavalitsus takka veel, sest too instants peaks minu tead teostama järelvalvet. Mis puutub aga Ridalasse, siis seal minu teada asjad nii ei käinud nagu eelkõneleja räägib. Osa opositsioonist läks lihtsalt volikogu istungilt ära ja kohalejäänu sai komisjoni liikmeks. Oli ju nii? Räägime ikka ausalt.

Anonüümne Janek
10 aastat tagasi
Reply to  Arusaamatu

Kahjuks nii see ei olnud. Kellelt selline info 🙂 Peale ühe opositsiooni liikme, kes sai ka komisjoni liikme koha :D, olid kõik kohal ja ei lahkunud keegi enne komisjoni liikmete kinnitamist. Kui kahtlete, siis seda on võimalik kontrollida nüüd protokollist, mis peaks olema valla kodulehel avalik.