Microsoft tutvustab Lihula koolilastele oma tehnikavidinaid

Madiken

madiken@le.ee

Eesti tehnoloogiatudengid tutvustavad täna Lihula põhikooli– ja gümnaasiuminoortele uusimaid Microsofti infotehnoloogiaseadmeid.

Projektis „Nohikud ratastel” külastavad Eesti ülikoolide tudengid selle nädala jooksul kuut kooli, et näidata väiksemate kohtade noortele tänapäevast infotehnoloogiat. Projekti rahastab Microsoft Eesti.

Projekti peakorraldaja Ulf Anso sõnul jagati Lihula koolilapsed kolme rühma, rühmad külastasid päeva jooksul kolme töökoda: riistvara– ja tarkvaralabor, demoseadmed.

„Nokia Lumiad, Surface, Kinect, räägime Windows 8st ja XP kehtivuse lõppemisest, Office programmidest,” tõi Anso näiteid. Samuti näitavad tudengid kooliõpilastele, milline üldse arvuti seestpoolt välja näeb ja kuidas seda puhastada.

Kõige rohkem huvitab noori Anso hinnangul Xbox Kinect.

„On ühed, kes üldse ei tea neid asju ja ei julge katsudagi ja teised, kes teavad neist kõike, sama palju kui meie,” ütles Anso.

„Nohikud ratastel” tiirutas mööda Eestit ka mullu, siis külastati Läänemaal Haapsalu gümnaasiumi.

Anso sõnul on nohikud aastaga välja vahetunud pool laborite sisust — nii palju on tehnoloogia muutunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments