Haapsalu kolledži üliõpilase lõputöö sai Tallinna ettevõtlusameti konkursil esikoha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu kolledži rakendusinformaatika üliõpilase Martin Turu kevadel kaitstud lõputöö “V-Ray materjalide ja valgustuse visualiseerimine filmi “Elavad pildid” näitel” sai Tallinna ülikooli ja Tallinna ettevõtlusameti korraldatud rakenduslike uurimistööde konkursil esikoha, teatas Haapsalu kolledž.

Diplomitöö tulemusel valmisid eriefektid Hardi Volmeri ajaloolise armastusfilmi “Elavad pildid” (Exitfilm OÜ) jaoks. Diplomitööd juhendas Haapsalu kolledži multimeediumi õpetaja Mehis Küla.

Esitatud 14 töö hulgast tõsteti Martini töö esile teostuse kõrge taseme ja teenuse uudsuse tõttu Eestis. Nagu märkis komisjoni liige, Balti filmi ja meediakooli direktor Katrin Saks: “Mõistagi poleks Exitfilm suutnud sellist asja Hollywoodist tellida, tore, et meie oma filmide järeltootmise teenus areneb ja noored mehed suudavad teha eriefekte, mis muudavad filmide tegemise palju odavamaks,” vahendab kolledži Facebooki lehekülg.

Komisjon kiitis ka TLÜ Haapsalu kolledži üliõpilaste aktiivset konkursil osalemist ja rakendustööde head taset. 2009. aastal võitis konkursi samuti TLÜ Haapsalu kolledži üliõpilane Jaak Ungro.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments