Vidruka olümpia peeti kaks päeva enne Londoni olümpiatule süütamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

8. mail kogunes Vidruka kooli staadionile 80 last, et pidada esmakordselt Läänemaa hariduslike erivajadustega õpilaste spordipäeva.

Sportima olid tulnud Haapsalu sanatoorse internaatkooli, Haapsalu kutsehariduskeskuse, Oru kooli, Taebla gümnaasiumi ja Vidruka enda kooli õpilased.

“Selline päev paneb särama ka tavakoolides õppivate erivajadustega laste silmad – siin saavad nad võistelda omasugustega ega tunne end kõrvalejäetuna,” ütles Vidruka kooli direktor Kristi Kivipuur.

Laste innukat võistlemist jälginud Tiina Oimet Eriolümpia Eesti ühenduse juhatusest ütles, et Vidruka kool on korda saatnud suure ja eesrindliku teo. “Kui mul oleks müts peas, võtaksin selle teie ees maha!” tunnustas Oimet korraldajaid.

Oimeti sõnul ei ole eriolümpia liikumises oluline, kui kaugele keegi hüppab või kui kiiresti jookseb, tähtis on osavõtt. “Eriolümpia deviiski ütleb: “Las ma võidan. Ja kui ma ka ei võida, olen andnud endast parima,”” ütles Oimet.

Kristi Kivipuur ütles, et õnnestunud spordipäev läheb kindlasti kordamisele.

“Läbi on käinud mõte viia järgmise aasta spordipäev Haapsalu staadionile, kuid siinne looduslähedane keskkond on ka väga armas,” ütles Kivipuur.

Sama meelt oli Taebla vallavanem Ülle Erman. “Spordipäev võiks jääda meie valla ainsale jooksuringiga staadionile,” arvas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments