Maaleht: Haapsalu pere läks merevaate pärast kohtusse ja sündis pretsedenditu otsus

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatõmmis Maalehest

Ringkonnakohtus tühistas naabri kaebuse peale Haapsalu linna väljastatud Suur-Liiva 25 ehitusloa, sest ehitatav hoone varjanuks üle tee naabri merevaate, kirjutab Maaleht.

Ehitusloata jäänud Suur-Liiva 25 omaniku Ville Jehe teeb kohtulahend nõutuks: „Otsuse loogika alusel võiks nüüd paljud vaidlushimulised kinnisvaraomanikud naabrite ehitusõigusi peatama asuda.“

Haapsalu linnasekretär Erko Kalev suhtub kohtulahendisse kui õppetundi, et seoses ehitusloa taotlusega oleks pidanud rohkem naabrite huve kaaluma.

Mitmed Suur-Liiva tänaval elavad inimesed on kohtuotsusest hämmingus. „Uskumatu,“ korratakse kui ühest suust. „Kas siis selliseks songermaaks nüüd naabri krunt jääbki?“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu Lember
4 tundi tagasi

Merevaade pole kohustuslik. Inimesel on võimalus mere ääres ju jalutada igal ajal. Tegelikult on isegi kasulik, sest siis ei ründa meretuuled otseselt enam rahulolematu naabri maja ja aeda. Tema maja on kaitstud ja säilib paremini.

Lääne Elu
7 tundi tagasi

Kuulge aga pea pooled majad Haapsalus rikuvad merevaadet-tõmbame buldooseriga maatasa.

Kodanik
15 tundi tagasi

Suht arusaamatu lugu. Seal on järjest viis elamumaa krunti, millest neljal on juba aastaid 2 korruselised majad. Ja nüüd ei saa 1 korruselist eramut püstitada, kuna segab kellegi vaadet Vormsi saarele?
Päriselt???
Krunt oli kunagi müügis, miks vaate säilimiseks ära ei ostnud?

Sonderkomando SS leutenant Hasser
16 tundi tagasi

Kalda 12a.ette on ka jube ehitis tehtud..nüüd vahid seina aga ennem merevaadet ja päikeseloojangut…
Ju siis kellegil teisel on ka isu päikese loojumist nautida…
Mis summa eest küll sellised ehitusload liiguvad?

kodanik
1 päev tagasi

Linnavalitsuses puudub pädev jurist ja arhitekt puudub seal hoopis. Iga vähegi keerulisema juhtumiga kaasneb ämbrikolin.

Pss
1 päev tagasi

misasja

Kinni makstud
1 päev tagasi

Viljandisse tuleb ju Grossi ehitatav SPA järve äärde, mis varjaks kümnete maja- ja korteriomanike vaateid kaunile järvele. Seal peaks küll selline rõve suurehitis keelatud olema.

ABC
1 päev tagasi

Kohtuniku absakas,küll kõrgema astme kohtud asja paika panevad.

fssfs
1 päev tagasi

kuulge tegemist on elamumaaga. mismoodi seda kasutada saab ilma kellegi nii-öelda vaadet rikkumata? maa-aluse punkri ehitama? kirss tordil et loa väljastaja targutab veel peale – kas sa mees enne loa väljastamist ei oleks pidanud seda naabritega kooskõlastamist nõudma? ühesõnaga kõik hüttide omanikud pange aga ajad juristide juurde kinni ja ettevõtlikud inimesed hakkage lammutusfirmasid looma – kuna kohtupidamine käib “pretsetendi” raames, siis saab nüüd siin linnas terve pinutäie maju maha lammutada – kõik need kortermajad sadama kandis, uued majad kalda tn jne. samuti ärge isegi möelge mõnda krunti osta seal kus plaanitakse mere poole laiendada – saate ainult muru niita tulevikus… Loe rohkem »

see
1 päev tagasi
Reply to  fssfs

marienholm läheb buldooseriga maha, sest rikub mu merevaadet

Krimm
1 päev tagasi
Reply to  see

marienholmi ehitus oma rakeveokite liikumistega on Lahe tänava pekki keeranud. Hullem lainetus, kui tormisel lahel. Kes selle lõpuks taastab? Arendaja? Linn?

avb
23 tundi tagasi
Reply to  Krimm

see tänav on kuumaastik olnud aastaid enne ehituse algust, lapitud haapsalu parimate traditisioonid järgi tänavakivide ja muu sodiga.

präänik
1 päev tagasi

Tublid poisid . Eks neid vägisi läbi surutud ja rahva huve mitte arvestavaid detailplaneeringud on haapsalu linnas veel ja nüüd on ots lahti tehtud. piltlikult öeldes on see linnasekretäri tegemata töö aga see ülbik ei enda tegudest ei õpi.