Kortermaja renoveerimise kadalipp tasub end ära

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Suur-Liiva tänava kortermaja. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus asuva 1979. aastal ehitatud kortermaja elanikud võtsid ühel meelel ette põhjaliku renoveerimise, kuid protsess muutus toetuste taotlemise tõttu keerukaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ju...
9 kuud tagasi

…see ikka majast sõltub, kas tasub ära või ei tasu. Samas asi on ilulõikusega eksole, mõni, kellel on ronganina või rõugearmid, äkki saabki parem. Teine kes on niisama ka ilus, keerab olemasoleva ka tuksi ja teeb operatsiooni kuna on lihtsalt nullenesekindluspersoon. Meil ka siin tädid tahtsivad maja soojustada. Hetkel, ehkki jäi soojustamata, juba köetakse – paljudel aknad ristseliti lahti kuna palav on, ehk köetakse ilma. Lisaks panid paljud endale pakettaknad, mis eeldab ka sundventilatsiooni. Ehk inimesed eeldavad et saab parem kui Žigluli’le põhjatuled ja nitro peale saab, aga reaalsus on midagi muud, sest iga asi ehitatakse oma aega, ja ilma… Loe rohkem »

En.
9 kuud tagasi
Reply to  Ju...

“Teeb operatsiooni kuna on lihtsalt nullenesekindluspersoon”… Lisaksin ühe renoveerimispõhjuse veel – kui inimestel hakkab raha üle jääma, siis mõeldakse, mõeldakse ja hakatakse sõna otseses mõttes lammutama-ehitama, ‘et teha hea rahapaigutus’. Tulemuseks: kääbakate proportsioonidega juurdeehitised, veidrad katusekallakud ja silmatorkavalt (vanalinna) miljöösse sobimatud aknamustrid. Keskmine eestlane näib olevat või ongi harmooniatunnetuseta pragmaatik, pole vahet, kas tal jääb raha üle vähe või palju. Vaadake Tallinnas Narva mnt – Liivalaia vahelist ala, mis kubiseb kakofoonilistest klaastornidest ja Viru ‘poegadest’. Varsti lisandub “Estonia” juurdeehitis, Tartusse SÜKU, Haapsallu linnavalitsuse uus hoone. Kas tõesti need SOVBIVAD ajaloolise hõnguga armsasse keskkonda või hakkavad tekitama ise uusi, kõledaid, steriilseid… Loe rohkem »

IRW
9 kuud tagasi

Tasub ta sul jee. Tasub vaid siis kui katus ja kõik on läbi. Niisama pole sel asjal mõtet. Maksad pangale intressi rohkem kui võidad. Küttekuludki on vaid pool aastast, pangale maksad 24/7.

Sirje
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Teie renoveerimisalased teadmised on nullilähedased.

Arvos
9 kuud tagasi
Reply to  Sirje

Pank on rääkinud?

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Sirje

See rohejura jah . Aga plaasterdame majad , igasugu soojatagastusega vendid jne ja kogu kupatuse ülalpidamine tuleb tõesti kallim

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Odavam tuleb uus maja ehitada. Sa võid ju 80-aastasele ilusa kleidi selga panna aga ta jääb ikkagi 80-aastaseks.