Lihula Penijõe tee 1a maaüksuse detailplaneeringu avalik väljapanek

Regina

regina@le.ee

Lääneranna vallavalitsus teatab planeerimisseaduse § 135 lg 7 alusel, et võttis 29.12.2022 korraldusega nr 938 vastu ja suunas avalikule väljapanekule Lihula linna Penijõe tee 1a (tunnus 41101:001:0893) maaüksuse detailplaneeringu. Planeeritav ala on hoonestamata, suurus 5,7 ha, sihtotstarve 100% maatulundusmaa.
Planeeringuga nähakse ette Penijõe tee 1a jagamine tootmismaa, äri- ja tootmismaa, maatulundusmaa, elamumaa ja liiklusmaa krundiks. 3,5 ha suurusele tootmismaa krundile on kavandatud päikeseelektrijaam, 0,9 ha suurusele äri- ja tootmismaa sihtotstarbega krundile ehitusalaga kuni 1700 m² 3 hoonet kõrgusega kuni 11 m väikeettevõtluse ja tootmise tarbeks, elamumaa krundile ehitusalaga kuni 100 m² 1 abihoone. Juurdepääs maa-alale on Penijõe teelt. Parkimine on lahendatud planeeringuala siseselt. Planeeringuala veevarustus ja kanalisatsioon lahendatakse Lihula linna ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liitumisega, nähakse ette tuletõrjevee tiigi rajamine. Detailplaneering on üldplaneeringu kohane, üldplaneeringuga planeeringualale sihtotstarvet määratud ei ole. Penijõe tee 1a piirneb üldplaneeringuga määratud tootmismaaga. Planeeringu elluviimisega ei kaasne eeldatavalt olulisi mõjusid, võimalikud on tavapärased ehitustegevusega kaasnevad ajutised riskid ja negatiivsed mõjud.
Avalik väljapanek toimub 23.1.2023–6.2.2023 tööajal Lääneranna vallamajas (Lihula Jaama tn 1) ja veebilehel www.laanerannavald.ee. Detailplaneeringu avaliku väljapaneku jooksul on igal isikul õigus avaldada detailplaneeringu kohta arvamust. Arvamusi saab esitada kirjalikult Lääneranna vallavalitsusele kuni 6.2.2023 aadressil Jaama tn 1 Lihula 90302 või e-postiga vallavalitsus@laaneranna.ee.

Lääneranna vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments