Eluasemelaenu saab KredExi käendusel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kredex

Alates tänasest, 14. novembrist 2016 hakkab Swedbank väljastama eluasemelaenu ka KredExi käendusel. Väiksema omafinantseeringuga eluasemelaen muudab kodu ostmise kättesaadavamaks.

„Eluasemelaenu käendus annab võimaluse võtta laenu uue kodu ostmiseks väiksema omafinantseeringuga  – minimaalselt 10% sissemaksega.  KredExi käendusel on võimalik osta alaliseks eluasemeks korter või elumaja,“ ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Kaie Metsla.

KredExi käendus on eluasemelaenu täiendav tagatis. KredExi eluaseme käenduse taotlemiseks peab vähemalt üks laenu taotlejatest kuuluma noore pere, noore spetsialisti, energiatõhusa eluaseme omandaja või kaitseväe või kaitseliidu veteranide sihtgruppi.

Noore pere kategooriasse kuuluvad kuni 15-aastast last kasvatavad vanemad või vanem. Nooreks spetsialistiks peetakse kõrgharidust, keskeriharidust või kutsekeskharidust omandanud või kutseõppe lõpetanud kuni 35-aastast inimest.

„Alates aprillist on KredExi eluaseme laenukäendust võimalik taotleda ka energiatõhusa eluaseme soetamiseks ning inimesed on seda võimalust ka aktiivselt kasutamas,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Triin Reinsalu.

Energiatõhusa eluaseme omandaja saab eluaseme käendust kasutada, kui elamu energiatõhususarvu klass on vähemalt C.

Lähemalt KredExi käendusel väljastatavast eluasemelaenust saab lugeda Swedbanki kodulehel.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
2018
6 aastat tagasi

See on tõesti hea laenupakkumine, kui inimesed, kes laenu taotleda üldse saavad kuuluvad nii 0,5% hulka elanikkonnast. Pead olema vasakukäeline hobiaednik, kellele meeldib vabal ajal maalida, siis saad laenu kõigest 10% sissemaksega. Jumalale tänu, et leidub ka veidi laiema silmaringiga laenupakkujaid. Kuigi, jah, tuleb tõdeda, et sel juhul jäävad ka intressid ikkagi mõnevõrra kõrgemateks, kui näiteks siit järele uurida:https://www.coolfinance.ee/kodulaenu-kalkulaator