Epeenaiskond sai Rio olümpial neljanda koha

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Eesti epeenaised Foto Bizzi / FIE

Eesti epeenaiskonda kuuluvad Kristina Kuusk (vasakult), Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu. Foto: Bizzi / FIE

Eesti epeenaiskond kooseisus Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Kristina Kuusk kaotas Rio olümpiamängudel pronksikohtumises Venemaale torgetega 31:37.

Varuvõistlejana Rios kaasas olnud Kuusk pääses rajale Kirpu asemel pronksikohtumise kuuendas minimatšis seisult 18:20 Eesti kahjuks. Kuusk lõpetas oma minimatši sama tulemusega, millega alustas.

Kuusk pääses rajale taas kaheksandas minimatšis seisult 19:22. Kuusk vehkles südilt, kuid sellest Venemaa vastu ei piisanud. Embrich läks üheksandat ehk viimast minimatši vehklema seisult 25:21. Viimastel sekunditel sööstrünnakuid teinud Embrich kaotusseisu tasa teha ei suutnud. Kohtumine lõppes 31:37 Venemaa võiduga.

Naiskond alistas olümpiamängude esimeses kohtumises Lõuna-Korea 27:26 ja pääses poolfinaali, kus tunnistati Hiina 36:45 paremust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
8 aastat tagasi

Kui tuli EM 1. koht, siis teatud asjapulgad rõhutasid, et see ei ole Kaabermaa teene. Kõigil sportlastel on oma treenerid. Nüüd küsiks nendelt isiklikelt treeneritelt aru, mitte ei süüdistaks Kaabermad. Isiklikud treenerid öelge, miks ei olnud võistluseks valmis Kirpu, Beljajeva ja vahetusest sisse tulnud Kuusk.

Mis
8 aastat tagasi

mõttes “väga hea tulemus”? Medal on väga hea tulemus ja kui medalit ei ole siis pole mingit vahet kas oled neljas, kaheksas v kahekümne kaheksas – suvaline turist.

ikkagi
8 aastat tagasi

väga hea tulemus

Katrin
8 aastat tagasi

Kui sa viid niskonna MM-i ja EM-i medaliteni, ning OM-i neljanda kohani, arvan, et peatreener oleks viimane, keda maha võtta. Huvitav kes oleks parem valik?

ize
8 aastat tagasi

mind huvitab hoopis see, et kui järgmisel OM-il ei ole naiskonna võistlust, siis kuidas toimub individuaalselt pealesaamine OM-ile, praeguse seisuga mulle tundub, et kõik kes meil tiimis olid pluss ka Lehis peaks hetke reitingu alusel peale saama?

Vana
8 aastat tagasi

Mis mõttes olematu kandepinna pealt? Vastupidi ikka.

asjade loomulik käik
8 aastat tagasi

Kui Kaabermas natukenegi meest on, siis esitagu lahkumisavaldus. Naiskonna häälestus oli alla igasugust arvestust.

No
8 aastat tagasi

mis sa jaurad! Olematu kandepinna pealt saavutati 4. koht OM-l ja I koht EM-l. Super töö peatreeneri poolt. Keda sa siis asemele pakud?

juss
8 aastat tagasi
Reply to  No

No asemele võib ju panna suvalise riigikogulase, need saavad kõigega toime!

to asjatundmatu
8 aastat tagasi

Ole rahulik Kaaberma on vinge mees, Mõni isiklik treener tuleks välja vahetada, näiteks Naukas- ei suutnud oma õpilast olümpiale viia.
Mllega nemad tegelesid kui valmistuti olümpiaks. Ainult preemiaid vastu võtma on esimesed. Kogu musta töö teeb peatreener, Maailmas neljas võistkond, see ongi eestlaste tase,

Vana
8 aastat tagasi

Tagantjärgi vaadates oli Helen Nelisel õigus. Katrina Lehis oleks pidanud olümpial olemas. Ei ole oluline naiskonna ühtsus, kui vehkleb ainult üks ja ülejäänud on lihtsalt esimesega ühtsed. Kuusk oleks tulnud juba hiinlaste matshi ajal sisse tuua. Kaabermaa aeg peatreenerina on möödas.

Mees
8 aastat tagasi

Väga sümpaatsed naised ja inimesed, kahju, et medalit ei tulnud, aga aitäh teile – suur tänu!

naine
8 aastat tagasi

ikkagi väga väga tublid ! Neljas koht olümpiamängudel ! ja vaadake kui tilluke on Eesti ja kui suur näiteks Venemaa.Meid on nii vähe ja valik,keda saata mängudele on ju tilluke võrreldes suurrikidega.