Haapsalu tänavavalgustus on läinud kuus korda odavamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

tanavavalgustus_f_arvo tarmula
Tänavavalgustus Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu uus energiasäästlik tänavavalgustus on andnud märkimisväärse elektrienergia kokkuhoiu, vähendades elektriarvet ligikaudu kuus korda.

„2015. aasta juunis, kui töötasid veel vanad valgustid, kulus tänavavalgustite elektrile 2919 eurot. Selle aasta juunis kulus kogu linna valgustamiseks vaid 471 eurot,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.
Tänavavalgustuse vahetamise projektiga paigaldati linna 1911 leedvalgustit, uuendati 33 jaotuskilpi ja 56 km kaabeldust. Vahetamine lõppes möödunud aastal. Kogu projekt läks maksma 4,6 miljonit eurot, millest 90 protsenti tuli saastekvoodi müügi raha Austrialt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Spets
8 aastat tagasi

Pooled valgustid vanade puitrimakatest postide otsas. On siin Haapsalus mõni projekt korralikult ka tehtud ja lõpetatud. Ülejala asju on niigi palju siin linnas juba.

Arusaamatu
8 aastat tagasi

Kas keegi oskab majanduslikult põhjendada, kuidas oli võimalik Haapsalu Linnahoolduse OÜ majandustegevuse 2015. majandusaruande tulemusena 3,3 miljonilise äritulu puhul saada puhaskasumiks 2,34 miljonit. Sukles plaksutab käsi ja väidab, et igati õnnestunud lahutus linnamajandusest. Aga tegelikult? Selliste kasumimarginaalidega võiks ju Linnahooldus pretendeerida isegi riigi parimaks äriettevõtteks, aga kuidas oskaksid Sukles ja Lõps oma äriettevõtte edukust lahti seletada. Või oskaksid? Ja mida ütleb sellepeale linnavalitsuse finantsnõunik M. Swindt kontrollist ja koostööst Linnahoolduse pearaamatupidajaga Swindtiga? Igati kahtlased majanduslikud näitajad linnakodanikust maksuksja silmis.

Õkonomist
8 aastat tagasi
Reply to  Arusaamatu

no majandus käib tõusude ja langustega, ei ole pidevalt nii, et puhaskasum nii suur on. Üks aasta olid head diilid, teine aasta on väljaminekud suuremad ja võib hoopis lühiajaliselt miinust toota. Pole keerulist midagi

rotipoeg
8 aastat tagasi

linnamäe omad küsigu Nigulast milles asi, Ridala ja Haapsalu ei puutu asjasse.

Anonüümne
8 aastat tagasi

Linnamäel kas turvalisus on teisejärguline või tuleb taas oodata,et midagi tõsist juhtuks. Et valla isad saaksid aru, et see on meie enda heaolu.

Anonüümne
8 aastat tagasi

Linnamäel vahetati ka vanad valgustid kuid ei saa aru miks siin öösiti valgustus ei põle. Midagi on nagu jama ?

Ökonomist
8 aastat tagasi

kui hoida valgustus ka pimeda ajal kustus, siis väheneksid kogu linna valgustamiseks kulud veelgi 471 euro võrra.