Eesti tahab veel sel aastal vastu võtta 20 pagulast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Migrants wait to disembark in the Sicilian harbour of Augusta

Põgenikud Itaalia rannikul. SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse ütles esmaspäeva hommikul pressikonverentsil, et Eesti tahab veel sel aastal vastu võtta 4-5 pagulaste peret ehk umbes 20 inimest.

Kuuse märkis, et pered lähevad elama Harju- ja Tartumaale, sest nendes maakondades on praegu parimad võimalused pagulaste vastuvõtuks.

Kuuse märkis, et lähiajal läheb siseministeeriumi meeskond valima pagulasi, keda Eestis vastu võetakse. Kuuse sõnul valib Eesti inimesed Ungarist, Kreekast, Itaaliast või Türgist.  Tegu on inimestega, kes on juba Euroopa Liidus pagulase staatuse saanud.

"Pagulaste vastuvõtu ettevalmistused käivad täie hooga, neli-viis peret võiks sel aastal vastu võtta, et vähendada ebamäärasust ja ebapraktilist juttu," ütles Kuuse.

Kuuse märkis, et pagulaste valimisel on Eesti delegatsiooni esimene küsimus: kas tahate Eestisse tulla?

"Delegatsioon peab palju selgitama, mis on Eesti kui selline, selgitatakse Eestisse integreerumise potentsiaal. Me ei saa tekitada asjatuid ootusi," märkis Kuuse.

Sotsiaalministeeriumi pagulaspoliitika juht Triin Raag ütles, et Eesti eelistab täisperesid või üksikvanemaid koos lastega. Samuti eeldatakse, et pagulane oskaks kasvõi algelisel tasemel vene või inglise keelt.

"Esimeste sõjapõgenike saabumisel kogemus kasvab, saame järgmiste tulekuks end valmis panna," lisas Kuuse.

Kuuse märkis, et Eesti ei tea, kui palju tuleb lähiaastail pagulasi vastu võtta. "Seni lähtume sellest, et Eestisse saabuvad inimesed lähevad ettevalmistatud elupaikadesse," ütles Kuuse.

"Tahame anda stardi ilma liigse tähelepanuta, Eesti on väike riik, kõik teavad, kuhu pagulane asus, aga peame tagama neile privaatsuse," ütles Kuuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Ilmselgelt meelega aetakse segi mòisted pagulane ja illegaal. Iga riik peab oma kodanikke kaitsma invasiooni eest.Ja praegune jòuga sissetung ongi otsene EL i vallutamine. Kusjuures maffia ja osade poliitikute hea koostöö tulemusena. Raha vastu pole enamusel midagi. Mis mòte on politseil ja piirivalvel,kui need töötavad oma rahva vastu? Ehk iga paberiteta lambanàgu,kes yle piiri tuli, ongi kohe sòjapògenik,keda me peame ùlal pidama ? ?

huvitav
8 aastat tagasi

Et kuidas see siis välja peaks nägema- EESTI TAHAB. Kes täpsemalt tahab?

123
8 aastat tagasi

Eesti tahab…? Asekantsler võiks võtta mõned omale…

kodanik
8 aastat tagasi

noh, sigadest rääkides, on neid ju valitsuse korraldusel tuhandeid tapetud küll.

56
8 aastat tagasi

“Järve Jaani sõnad Eesti rahvale, öeldud 200 aastat tagasi: “Veel ühe kukesammu võrra ennem VIIMSETPÄEVA saab Eesti rahvas tunda head elu, kuid UHKUS sööb sellgi vere vaeva.” “Igas Eestimaa külas on TÜRGI TÄKUD” “Nuumsigade veri voolab alla Toompea mäest” VIIMNEPÄEV on lähedal, kui: “Puise Ninas on nõnda palju rahvast, et ei mahu enam astuma” (juhtus 2010, Ivo Linna kontserdi ajal – esimene ja viimane suurüritus Puise Ninas) “Tõmmatakse pigilint Puise Ninasse” (juhtus 2012, kui tulid eurorahad teede ehituseks) “VIIMNEPÄEV on käes, kui rahvas koguneb Puise Ninasse Lõpre tamme juurde” Seletus: kuke iga on ca 21 aastat, esimene EV kestis 21… Loe rohkem »

56
8 aastat tagasi
Reply to  56

NB. Uurisin veidi kirjandust ja see ennustus “Türgi täkkudest” ei saa olla tõene. Kellel huvi googeldage “Järve Jaani ennustus”,Lääne Elu 1939 järjejutuna.

Nõunik
8 aastat tagasi

Nii kiire on vist sellega.

ats
8 aastat tagasi

Jutuks hea küll. Tallinn on juba ammu täis neid . Kohe kindlasti ei ole need turistid !

tuulberg.ee
8 aastat tagasi
Reply to  ats