Kaks kaatrit sattusid eile merehätta

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

 8. juulil kell 14.30 vajas abi  Rohuküla sadamast 2,5 meremiili edelas asuv kaater, mis ei saanud mootoririkke tõttu edasi liikuda  ja vajas pukseerimisel abi

Kaatri pardal olid kaks täiskasvanut ja laps. Kaater oli ankrus ja ohtu inimeludele ei olnud.

Abivajajale läks appi Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull. Kell 15.03 jõudsid merepäästjad oma kaatriga merehädaliste juurde  ja pukseerisid rikkis merersõiduki Rohuküla sadamasse. See võttis aega pool tundi. Sealt aidati abivajaja edasi Haapsalu sadamasse, sest selgus, et Haapsalus on kaatri remontimiseks paremad võimalused.

Sama päeva õhtul kell 19.55 anti merevalvekeskusele teada mootoririkkega paadist Sviby ja Rohuküla vahel. Teate kohaselt oli pardal kolm inimest. Ohtu nende eludele ei olnud, aga  paigale jääda ei olnud neil ka võimalik, sest paadil polnud ankrut.

Hädalistele sõitis appi Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull, aga kell 20.43 teatati, et mootor käivitus ja paat liigub omal jõul Rohuküla sadamasse, pardal olnud inimestega oli kõik korras.

Kaja Grak

Politsei kommunikatsioonibüroo pressiesindaja 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments