Kinnisvaraportaal: Väikelinnades jääb korteripakkumisi vähemaks ja hinnad kerkivad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Portaali KV.EE andmetel pakuti 2014. aasta detsembris Eestis müügiks 16 458 korterit. Aastataguse ajaga võrreldes on korteripakkumiste arv kerkinud 20%. Eesti maakonnakeskustest on korteripakkumisi juurde tulnud ainult Tallinnas, Tartus ja Narvas. Kõikides muudes maakonnakeskustes on korterite müügipakkumisi vähemaks jäänud.

Kõige suurem on korterite müügipakkumiste arvu aastane vähenemine olnud Raplas (-54%), Paides (-48%) ja Valgas (-44%). Vähenev pakkumine on andnud võimaluse enamus maakonnakeskustes korterihindu pisut ülespoole liigutada.

Korterite hinnad

Eesti kolmes suuremas linnas – Tallinnas, Tartus ja Narvas on seevastu korteripakkumisi aastataguse ajaga võrreldes juurde tulnud. Tallinna korterite müügipakkumiste arv oli detsembris 7951, mis teeb aastaseks juurdekasvuks 42%.

Tartus seevastu on korterite müügipakkumiste arv portaali KV.EE andmetel peaaegu kahekordistunud. Tartus oli detsembris aastataguse 1255 asemel mullu detsembris müügipakkumisi 2491.

Narva korterite müügipakkumiste arvu juurdekasv on samuti kõike muud kui tagasihoidlik. Narvas pakuti detsembris müügiks 556 korterit, mis on eelmisest aastast 47% rohkem.

Korterite müügipakkumiste hind eurodes ruutmeetri kohta on Eestis aastaga kasvanud 18%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments