Läänemaa sai 55 000 eurot regionaalset investeeringutoetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pürksi kultuurimajaPürksi kultuurimaja. Foto: Urmas Lauri

Siseministeeriumi juurde moodustatud komisjon otsustas hasartmängumaksust rahastatavast regionaalsete investeeringutoetuste programmist toetada 63 haridus-, kultuuri- ja sotsiaalobjekti kokku 1,73 miljoni euroga. Läänemaalt toetati kolme projekti kokku 55 000 euroga.

„Toetust taotlesid nii kohalikud omavalitsused kui ka mittetulundusühingud. Kuna ühinenud omavalitsustel on õigus saada suuremat toetust, siis oli heameel näha, et seda võimalust ka kasutati. Samuti on positiivne, et toetusraha jõuab kõikidesse maakondadesse,“ ütles siseminister Hanno Pevkur.

2014. aasta teise vooru teises etapis menetleti kokku 72 üleriigilise ja kohaliku tähtsusega projekti, mis taotlesid toetust üle 2 miljoni euro. Taotlusi hindas siseministeeriumi juurde moodustatud komisjon, kes otsustas toetada 63 projekti kogusummas 1 735 134 eurot.

Programmi eesmärgiks on tõsta avalike teenuste kvaliteeti ja kättesaadavust regioonides ning toetada kohaliku elukeskkonna arengut. Programmi toetused on suunatud ehitus-, rekonstrueerimis- ja remonttööde teostamiseks hoonetes ja rajatistes hoolekande, õppimise, sportimise ja vaba aja veetmise tingimuste parandamiseks laste, noorte, perede, vanurite ja puuetega inimeste jaoks.

Tänavu menetleti kokku 270 projekti, millest said toetust 107 projekti (neist esimeses voorus 44 ja teises 63) kogusummas ligi 3 miljonit eurot. Eesti riigieelarvesse laekuvast hasartmängumaksust rahastatav programm käivitati 17 aastat tagasi. Programmi algusest kuni tänaseni on menetletud 6761 projekti, millest toetati 2082 projekti kogusummas 38 miljonit eurot. Siseministeeriumile eraldatakse programmile toetuste andmiseks 12,7 protsenti hasartmängumaksu laekumistest.

Toetatud projektid Läänemaalt

Üleriigilise tähtsusega taotlusprojekt

Taotleja – projekt – toetuse summa eurodes

  • MTÜ Lastekaitse Liit (Lääne maakond) – Pivarootsi õppe- ja puhkekeskuse pesemismaja renoveerimistööde II etapp – 27 016,82

Lääne maakond

Taotleja – projekt – toetuse summa eurodes

  • Lihula vallavalitsus – Lihula raamatukogu ja huvikooli hoone välistreppide remont ja varikatuste ehitus – 7 573,50
  • Noarootsi vallavalitsus – Pürksi kultuurimaja lavaseadmete rekonstrueerimine – 20 167,52
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments