Lauri tahab vähendada valitsussektori töötajate arvu 500 võrra aastas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti valitsussektori töötajate arv peaks rahandusminister Maris Lauri sõnul vähenema samal tasemel tööealise elanikkonna vähenemisega, mis tähendab 500 inimese koondamist aastas.

"Eesti tööealine elanikkond väheneb ning loomulik on eeldada, et ka valitsussektoris liigub töötajate arv enam-vähem sünkroonis sellega," rääkis Lauri kolmapäeval riigikogus. "See tähendab, et valitsussektori töötajate arv peaks igal aastal vähenema ligikaudu 500 inimese võrra, võib-olla isegi kiiremini."

Ametnike arv vähenes eelmisel aastal, kuid keskvalitsuse töötajate arv suurenes 1 protsendi võrra, kuna erinevates sihtasutustes ja avalik-õiguslikes asutustes töötajate arv kasvas 6,4 protsenti. Samas riigieelarvelistes asutustes töötajate arv vähenes 2 protsenti. "See tähendab seda, et riik on suutnud kontrollida n-ö keskvalitsusele lähemal asuvaid asutusi, kuid need, mis jäävad kaugemale, on paisunud. Tulevikus tuleb kindasti sellele protsessile tähelepanu oluliselt rohkem pöörata," ütles Lauri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments