Rait Maruste: Lääneranna valla tõetund

Rait Maruste. Urmas Lauri

Iga kooliskäinu, isegi kui see kool on Lihula gümnaasium, teab füüsikatunnis õpitut, et igal mõjul on vastumõju. Mida tugevam mõju, seda suurem ka vastumõju. See kehtib täiel määral ka sotsiaalsetes suhetes.

Haldusreformi käigus moodustatud Lääneranna vald oli uusmoodustis, mis ühendas endised Varbla, Koonga, Hanila ja Lihula vallad keskusega Lihulas. Plaan paberil tundus päris hea ja lubav. Tunnistan, et Varbla valla elanikuna olin minagi optimistlikult meelestatud. Ajaloolises tagasivaates oli ju selle kandi keskus sajandeid olnud Lihula, ajal, kui liiguti hobusega, valiti lühim tee.

Kuid jah, oli kunagi. Rikkalik ajalugu ja asukoht riigi ühe põhimaantee ääres lubanuks head arengupotentsiaali. Para

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW vol. II-le
3 tundi tagasi

Selleks pole vaja ookeanit tühjaks juua, et teada saada… kas on soolane. Nii jätan ka Lääne Elu päevapileti ostmata. Füüsikasse jaburalt laskudes astub Maruste Lääne Elu stammkommentaator IRW-iga “külakaklusesse”. Masendav. Varbla k i h e l k o n d (hobuseaja piirid ja piirides) võiks tänapäeval tõesti kuuluda Tõstamaa piirkonda. Ja nii tuleks vaadata ka teisi Lääneranna valla piirkondi: Hanilat, Koongat ja Lihulat piirkondadena- (inim)geograafiana, mitte “füüsikana”. Nagu näha, on “ÜHE LÄÄNERANNA” proovimudel vildakas, selle seletamiseks tuleks laskuda kolhoosnikust tõusiku(te) mõttemalli puudulikkusesse, aga see pole kuigi oluline, on kõigest kõrvalnähe, seik. Vaatame nüüd piirkondi arengupotentsiaali vaates. Jätkan ülilihtsustades Hanila piirkonna… Loe rohkem »

Issand, miks sa ei mürista
4 tundi tagasi

Iga kooliskäinu, isegi kui see kool on Lihula gümnaasium, teab füüsikatunnis õpitut, et igal mõjul on vastumõju. – tead laku panni. Saa üle oma Lihula vihast. Lihula elanikud ja kooli õpilased ei vääri vallavalitsuse tegude tõttu sinu poolt sellist pidevat halvustavat käitumist igas artiklis, mida leheveergudel jagada soovid. Mine ja olegi oma Tõstamaaga koos, aga ei tea kas sellist sapist suhtumist ka sinna oodatakse.

Hr Maruste
3 tundi tagasi

Kui Lihulas midagi teadmistest vajaka jäi, siis kahjuks just füüsikas. Õpetajal on kibekiire Propellerile uute laulusõnade tegemisega 😛

Traditsionelle
2 tundi tagasi
Reply to  Hr Maruste

Füüsika puudujääk jääb eelmise sajandi 60-70-ndatesse, eesti keele puudujääk jääb eelmise sajandi 50-ndatest tänapäevani.

Sapilapiline maksaplekk
47 minutit tagasi

Issand müristab müristamata, Rait marustab (ma)rut(t)amata.

VanaVarblane
4 tundi tagasi

Vana punaparteilane valmistub aegsasti valimisteks.

valgevares Barbarosso
3 tundi tagasi
Reply to  VanaVarblane

Hüljes hüppas ja konn kargas,
vana põder puhus torupilli…
Tutu-lutu-tutu-lutu!
Pensionärid, kapist välja ja hangud kätte!

kirp Crus Album
2 tundi tagasi

Sääred sobivad ühtmoodi kõigisse pükstesse!