Lihula külje all avatakse Baltimaade suurim päikesepark

BNS

Kirikuküla päikesepargi ehitamine juunis 2024. Foto: Urmas Lauri

Kirikuküla päikesepargi ehitamine juunis 2024. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallas Lihula külje all Kirikukülas avatakse 3. oktoobril Baltimaade suurim päikesepark.

Eesti energiaettevõtte Evecon ning investeerimisfondi Mirova koostöös rajatud Kirikmäe päikesepargi tootmisvõimsuseks on 77,5 MW.

Ligemale 110 hektarile on paigaldatud 117 600 päikesepaneeli, mis võimaldavad katta 35 000 majapidamise aastase energiavajaduse.

Avamissündmusel osaleb teiste hulgas ka kliimaministe Yoko Alender.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kersti
45 minutit tagasi

“Lihula külje all” on tore ümmargune väljend. On Alaküla ja Kirikuküla maadel “Baltimaade suurim” tehismaastik, “mis võimaldavad katta 35 000 majapidamise aastase energiavajaduse” ja ohh õnne – isegi minister tuleb kaugelt kohale … See ei huvita kedagi, et juba tehisvälja loomiseks lükati kokku kadakate väli, nagu ikka hävitati fauna “park”, külade elanikud on häiritud, need kes talud hiljuti ostnud, plaanivad taas lahkuda. Kes on need 35 000 õnnelikku majapidamist ja mille poolest on nad paremad kui kohalikud !? Kedagi ei huvita ka läheduses segi pööratud, metsatöö autode rattajäljed kuni poole meetri sügavused mudas, maastik … Kas “Lihula külje all”, viimaste… Loe rohkem »

kuidas
2 tundi tagasi

me sellest nüüd kõhu täis saame, kellegi taskud saavad küll pappi täis