Roheline elekter: Risti pürib taastuvenergiapealinnaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Sunly päikesejaam Rehemäel rajatakse suures osas kõrgepingeliinist põhja poole, kuid Kuke küla pool on osa pargist ka liini ja maantee vahel. Foto: Urmas Lauri

Kuu aja pärast hakatakse Risti külje alla Rehemäele rajama hiiglaslikku, 260 hektari suurust päikeseparki.

Ligi 350 000 päikesepaneelist koosnev 244megavatine päikesepark suudab katta 55 000 majapidamise aastase elektritarbimise, teatas objekti rajav Sunly, lisades, et sellest tuleb Baltimaade suurim päikesepark. Senistest päikesejaamadest mitu korda suuremast elektritootmisest hakkab püsitulu saama ka Risti osavald.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Risti
24 päeva tagasi

Tuuleenergia kõrbeb…

Risti
1 kuu tagasi

Avalda oma kommentaar selleks et see koheselt kütitakse!

Risti
1 kuu tagasi

Take That- Babe (Official Video) YuTube

Kohalik elanik
1 kuu tagasi

Kannatamatult ootan tasuta voolu, mida üks Piirsalust pärit vaimuhaige pensjonäridele lubas kov-i valimistel!
Idioot otsis idioote!

uskmatu
1 kuu tagasi

Kui loll peab inimene olema,et uskuda inimtekkelisse kliima soojenemisse ja odavasse roheelektrisse ?
Kui kõik Eesti veised maha nottida ja inimesed panna ilma kütteta püstkodadesse elama sj.keelata igasugune kõhutuule laskmine siis hoiaksime kokku ühe lennukisõidu kliimakonverentsile 😅😅😅

just
1 kuu tagasi
Reply to  uskmatu

inimene on täpselt nii loll, nagu ta ise seda arvab. Mina näiteks olen nii loll, et ma arvan et inimene suudab maakera keskkonna üsna korralikult tuksi keerata. Ja seda eriti mõtteviisiga, et inimene ei mõjuta justkui midagi. Inimene tarbib ja läbustab piisavalt palju, et kliimat ja keskkonda mõjutada. Selleks ei ole vaja isegi kliimat soojendada- resotus, ületarbimine, ignorantsus- piim tuleb ju poest, onju? Ei ole vaja püstkotta kolida ja veiseid maha nottida. Piisaks, kui eestlased pisutki oma tarbimisharjumusi muudaks ja sellega teistele eeskujuks oleks, ma usun, et see muudaks nii mõndagi. Kui me, ütleme, 10% sõiduautode kasutust vähendaks, muutuks inimeste… Loe rohkem »

kaja
1 kuu tagasi

tulevikus sööme molekulle, Toitva maa hind kihutab Eestis rekordilistesse kõrgustesse

see
1 kuu tagasi

on ühe võimul oleva kamba omale pensionisamba loomine ullikeste arvelt. mida varem nendest lahti saame , seda vähem saab ühiskond kahjustatud. kui nüüd seda süsiniku jälje muinasjuttu uskuda, tuleb kõik toiduained, mis tekitavad organismis gaase , üle maailma.

Vaadake,
1 kuu tagasi

kuulake Kuressaare pildiraadiot. Seal saade tuuleparkide valest. Saame targemaks

Vastuvõtja omanik
1 kuu tagasi

Raadiohäired Rehemäe päikesepaneelidelt häirivad raadiosidet?

Läänemaalt
1 kuu tagasi

Vaevalt et Risti kuhugi pürib. Need otsused tehakse kahjuks ikka kusagil mujal. Ega kohalike inimeste käest ju kahjuks küsitagi, mis nemad sellest arvavad. Kui keegi üldse pürib, siis on see LN vallavalitsus ja -vanem, kes kohalikest moel või teisel üle sõidavad, endal raha saamise lootusest silmad pungis.