Raudtee ootab rahastamist, raadamine juba käib

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

RMK raiub septembriks Turba-Risti raudteekoridori metsast ja võsast lagedaks. Foto: Urmas Lauri

RMK raiub septembriks Turba-Risti raudteekoridori metsast ja võsast lagedaks. Foto: Urmas Lauri

Kui valitsus otsustab märtsis Turba-Risti raudteelõigu ehituse rahastamise, võiks see osa raudteest valmida kahe-kolme aasta jooksul.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
60 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nu jah
1 kuu tagasi

Märkimiväärne on et raha ei ole, aga raadamine juba käib. Paistab, et RMK le sobib raiumiseks igasugune põhjendus.

talinabananast
1 kuu tagasi

hiiumaale lennata tuleb praegu sama raha mis kulutatakse maismaad pidi jõudmiseks, aga aeg on raha nagu teada ja mugavus ka maksab, droonkopter nii rongi kui praami asemele on lahendus

Toetan Aadut
1 kuu tagasi

Rongi peldikus on hea õlut juua

Skeptikutele
1 kuu tagasi

Tänavu veebruaris reisis Elroni rongidega rohkem kui 617 000 reisijat, mis on üheksa protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Hmm
1 kuu tagasi
Reply to  Skeptikutele

No lõviosa sellest jääb ju harjumaale, järgmine osa on Tartu liin ja see pisku mis üle jääb on kõik ülejäänud liinid. Haapsalu liini võiks heal juhul võrrelda Viljandi liiniga vaid, aga eks bussisõit on hoopis paindlikum

En.
1 kuu tagasi
Reply to  Hmm

To Hmm:
Vähemalt Risti jääb pigem Tallinna mitte Haapsalu mõjusfääri. Ajakulu Tallinna jõudmisega on võrreldav ühistranspordiga ühest pealinna otsast teise sõitmisega (tuginen vanadele andmetele aga see-eest saab ‘porgandis’ päris kindlasti sõiduaega efektiivsemalt kulutada kui linnaliinibussis).

Hmm
1 kuu tagasi
Reply to  En.

No sel juhul peaks kehtesrama kulupõhine piletihind – nii 100 euri ots

En.
1 kuu tagasi
Reply to  Hmm

Hmm’i-le: Võib olla tõesti tuleb pilet kallis… Sõltub sellest, kas Haapsalus istub hommikuti rongile 2 või 20 pendelreisijat ning milline on nende Tallinnas teenitav palk. Kusagilt jäi silma, et tallinnlaste reaalne palk olla 2x suurem kui ääremaalastel. Järelikult, kui isegi pool kuupalgast kulutada rongisõidule, jääb ääremaal elamiseks vajalik raha alles. Miinuseks on igapäevane 3-tunnine ‘loksumine’ tööle- ja tagasi. Neile, kes niikuinii ööpäevas mitu tundi netis surfavad, poleks 3 tundi istuda ilmselt probleem. Hoopis Elronil olla probleem, et hommikused reisijad optimeerivad sõiduaega kaasavõetud hommikusöögi ja habemeajamisega. Need toimingud tekitavad puru ja olla nüüdseks keelatud. Tegelikult ma ei vaidlegi, et kõige mugavam… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
1 kuu tagasi
Reply to  Hmm

Kuidas see buss paindlikum on? Sõidab koduukse tagant läbi kui soovid? Rongiga on väga mugav sõita. Kui tuleb rong, küll siis tuleb ka reisijaid!

IRW
1 kuu tagasi

Tuleb rong , siis hakkame bussidega reisijaid ette vedama või !? Haapsalus selgelt reisijaid ei jagu

Piilupart
1 kuu tagasi

Hea uudis, ka Pärnu raudtee tuleks taastada uues kvaliteedis.

asjalik
1 kuu tagasi
Reply to  Piilupart

Loomulikult! Ja rongid tagasi tuua.

No mis
1 kuu tagasi
Reply to  Piilupart

Pärnust tuleb see suur trass läbi ju, mingit vana pole vaja taastada. Krt ma ei mõista kaua võib kirjutada ja seletada. Inimesed siin ise aru ei saa, et mis tuleb ja mis ei tule?

väga
1 kuu tagasi

tore, seda raudteed on hädasti vaja, et risti tuule ja päikesepargi elektrit hakata raudteed pidi välja vedama, sinna tekkib tõeline kaubajaam, ka küttepuid saab hakata pealinna vedama

Napak
1 kuu tagasi
Reply to  väga

Õigus! Raudtee on alati hea. Taastada tuleks ka Virtsu raudtee. Praami peale ja sealt bussiga edasi kus maakodus ootamas sealne auto.

Elanik
1 kuu tagasi
Reply to  Napak

Mo ikka õigustad oma nime. Nii saaks liikuda vaid Kuressaarde ja veel paari kohta ja veel hullem- peaks omama lausa 2 autot

Lepiku Liisu
1 kuu tagasi

Ristirahval täitsa veab et vähemalt soomaadele, kus niikuinii varsti enam põllumehel asja pole. Lihulas seevastu otsitakse kõik viimased põlispõllud sajandeid vanad ja kiviaedadega ümbritsetud, metsad mahavõetud ja rohealad kadunud. Edu meile eesti maarahvas! ja muidugi ka rohepärdikutele tere tulemast Matsalu Rahvusparki.

Ehh sind
1 kuu tagasi
Reply to  Lepiku Liisu

Suur suur liialdus

Elektriärimees
1 kuu tagasi

Lugu sellest kuidas Kuningas Kuu peale kippus…

asjalik
1 kuu tagasi

Ära nüüd hakka oma igavat elulugu siia toppima.

riho
1 kuu tagasi

jah

Kaidu
1 kuu tagasi

See on tore uudis.Jõudu tööle!!!

Napak
1 kuu tagasi
Reply to  Kaidu

Igal juhul!