Haapsalus on prügi sorteerida kallim kui kõik ühte konteinerisse visata

Andra Kirna

andra@le.ee

Tasuta saab pakendeid panna Tootjavastutusorganisatsiooni konteinerisse, kui mahub. Foto Andra Kirna

Pärast suvel tekkinud pausi pakendiveos on suurem osa eramajaomanikke kollase koti teenusest loobunud ja need, kes sellega siiski liitusid, kurdavad, et pakendiveo eest küsitakse lubatust kõrgemat hinda.

Toimetusega ühendust võtnud Haapsalu Tallinna maantee majaomanik (nimi toimetusele teada) kurtis, et kollase pakendikoti ära viimise eest tuleb Eesti Keskkonnateenustele maksta palju rohkem, kui selle väljakuulutamisel lubati. „Kui kaks kuud tagasi Haapsalus lõpuks jälle pakendivedu tuli, andis linnavalitsus info, et kuni kolm kotti kuus maksab neli eurot sentidega,“ meenutas majaomanik. Kortermajadel sõltus pakendivedu konteineri suurusest. 0,45m³ konteineriga kortermajad pidid samuti maksma veokorra eest 4,76, kümme korda suurema konteineri tühjendus maksis 12,08 eurot. „Kaks esimest veokorda lubatud hinda võeti, aga nüüd on üks kott ligi viis eurot – paras röövimine,“ ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mih Kop
19 minutit tagasi

Emake maa on hävimas,sorteerige prügi ja saate kauem elada,kui prügi ei sorteeri siis peaks maailmalõpp tulema järgmisel aastal ennem jaanipäeva

Sapard
1 tund tagasi

Prügi on vaja ja peabki sorteerima. Planeedi kliima on muutumas, aga sina ei taha seda väikest asjagi kodus ära teha, muud sa planeedi päästmiseks nagunii ei viitsi teha, siis selline väike liigutus võiks ikka au sees olla. Süüdistad tootjat pakendite rohkuses, samas sa ei taha ju poodi minna ja klaaspurgiga lahtist piima osta, lahtist võid jne. Tarbi vähem ja söö ainult kartulit ja porgandit, nii võib veel sinust kasu olla inimkonnale.

olen
50 minutit tagasi
Reply to  Sapard

piimamannerguga suurema osa oma elust poest piima toonud, porgandit söönud ja elanud nagu loodust armastav inimene peab, aga sina unustad ära tänapäeva käibetõe, et IGA LIIGUTUS MAKSAB, kui mulle hakatakse selle minu omandis oleva pakendi utiliseerimise eest maksma, olen ma ehk nõus seda tegema, kui mulle makstav tasu selle töö eest on õiglane.

Mih Kop
2 tundi tagasi

Ma ei maksa midagi,ma pole vaktsineeritud

Sonderkomando SS leutenant Hasser
11 tundi tagasi

Mis koht ju see Haapsalu üldse on..
Paras solgiauk…

Napak
13 tundi tagasi

Kellel vaja midagi prügi seest mingil põhjusel, see sorteerigu.

Külamees
16 tundi tagasi

Saab ka prügivabamalt – asutame pakendivaba toidu ringid. J. Liivi rohepesu käsiraamatus on viimaseks päriselt toimiva pakendiringluse näiteks meie maal, toodud klaastaara
n-liidu aegsetes poodides. Nüüd vist saab vaid kui ise oma taaraga otse tootja käest tooma minna.

Kai
18 tundi tagasi

Jumal küll. Prügifirmas on töötajad kes sorteerivad!

seal
18 tundi tagasi
Reply to  Kai

on töötajad, kes sulle arveid saadavad sinu prügikastist tehtud piltide eest, samuti nn. tühisõidu eest, olgugi, et samas peatuses on veel 3 prügitünni naabritel, mis tühjendatakse samuti samal ajal, kui sul aga tünni väljas pole , maksad ikkagi tühisõidu eest, nagu nad oleks käinud ainult sinu pärast, vahepeal oli autos veel 2 meest, üks roolis, teine tünnide peal, ime, et piltnikku eraldi kaasa ei veetud.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
18 tundi tagasi

AL Capone alustas ka kunagi prügiäriga…

Sonderkomando SS leutenant Hasser
23 tundi tagasi

See prügi aetakse ju hiljem kõik ühte katlamaja ahju

ABC
1 päev tagasi

Olen ka seda meelt,et kõik prügi ühte mahutisse.Ei pea olema minu kodu prügisorteerimis jaam,viige ära ja sorteerige palju tahate.Ja prügi saate ju tasuta mille eest olen tasunud kaupa ostes.

prügisorteerija
17 tundi tagasi
Reply to  ABC

Mina loobusin ka nüüd pakendite eraldi kogumisest. Sorteerin ja maksan. Milleks? Saab ka teistpidi, ei sorteeri ja maksan ikka sama palju. Kodus on viimane variant siiski oluliselt lihtsam.