Martna kooli remont läheb tuleval aastal lahti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eskiisprojekti järgi läheb Martna koolimaja köetav pind suureneks, kuid energiatõhusus paraneks. Foto: EMP A&I OÜ

Eskiisprojekti järgi läheb Martna koolimaja köetav pind suureneks, kuid energiatõhusus paraneks. Foto: EMP A&I OÜ

Eelmisel nädalal tuli otsus, et Lääne-Nigula vald saab Martna kooli remondiks energiatõhususe meetmest ligi miljon eurot toetust.

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa ütles Lääne Elule, et tuleval aastal samal ajal peaks Martnas ehitus juba käima ja 2025. aasta sügisest võiksid lapsed õppida remonditud ruumides.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmm
23 päeva tagasi

Kooli peaks hoopis ju kokku tõmbama hakkama

Anonüümne
28 päeva tagasi

Lapsed ei mahu koolidesse ja lasteaedadesse ära,ongi vaja ruumi juurde.😀

Noor
28 päeva tagasi

Vabandust:tekkima??

Egon
28 päeva tagasi

Remont läheb lahti??
Noo kuidas?? Remont algab.

Naaber.
28 päeva tagasi

Ju se reaalne tulevik on et Martna ja Palivere lapsed kokku lähevad ükspäev, kui kogemata õnnestubki se Martna koolihoone ära rekkida, peale seda kallist investeeringut ei hakka keegi küll sama suurt rekkimist Paliveres tegema.. kusagil on ka selge mõistuse hääl ja piir ees lõpuks . Palivere kogukond valis kooli rekkimise asemel ühe uhke vilede ja lisadega staadioni ehituse ja Pikajala mäe hoone investeeringud. Selleasemel et koolimaja korda saada…

Noor
28 päeva tagasi
Reply to  Naaber.

Palun tõlge:tekkima??????

Londiste
26 päeva tagasi
Reply to  Naaber.

Muuseas staadion oli kooli juurde planeeriutud juba 90-datel kui koolimaja ehtiati, aga siis polnud raha. Ja andke andeks, Martna, kellele seda koolimaja seal remontida? Martnas polnud enne midagi ja nüüd valla suurenedes peab Palivere loobuma oma koolist? Palivere on noorte hulgas populaarne koht, kus kõik vajalik on olemas. Mitte nagu Martna ….

Londistele
25 päeva tagasi
Reply to  Londiste

Nimeta palun, mis on see vajalik, mis Paliveres on ja Martnas ei ole. Nimekirjas võiks olla vähemalt 5 nimetust.
Oled Martna võimalustest teadlik?

kobarkäkk
14 päeva tagasi
Reply to  Londistele

1. Martnas väga puudulik ühistransport, Paliverest liigub pea igal tunnil eri suundadesse ühistransport ja rongiga suureneb see veelgi 2. Tööandjaid ja töökohti Martnas oluliselt vähem ,Palivere osavald on suurimaid tööandjaid vallas 3. Paberite järgi vajab martnas juba täna 100% lapsi kooli transporti, Paliveres on see number null 4. Palun kirjeldage mis on Martnas kõrvale panna Paliverele….Diskolfi rajad, suusarajad, spordiväljak, korralik spordihoone, minigolf, tõstukiga kelgumägi, ujumiskoht, maastikusõidu rada, välijõusaalid 2tk, seikluspark…. 5. Mitu elamispinda Martnal pakkuda on kui keegi sooviks sinna elama minna? Paliveres on pidevalt 2-3 erinevat kohe saada ja väga palju on veel juurde pakkuda, Paliveres kui mõni eest… Loe rohkem »

jajaa
28 päeva tagasi

on siis jutuks olnud ka juba, millal Martna kool kinni pannakse? Tavaliselt see nii käib, et enne sulgemist pumbatakse sellisesse kohta kõvasti raha ja siis mõne aja pärast laiutatakse käsi- meie tahtsime parimat, aga noh…
Ma olen nii 90-100% kindel, et mõne lähema aasta jooksul läheb kinni ära.

Ahto
29 päeva tagasi

Kõik kena,aga Martna kooli meil pole enam.

karjuv vajadus
29 päeva tagasi

///Randmaa sõnul laenuvõimekust vallal on./// Ohh, jee, Taebla rahvas – nüüd ei saa mitte millegi taha siis pugeda, et eramajadesse pole toodud puhast joogivett ja solk hakkab ka trassidesse jõudma. Võtke siis laenu ja tehke ära!

asjalik
28 päeva tagasi
Reply to  karjuv vajadus

Eramajad võivad ju ise endile vee vedada. Samuti saab oma solgi vedu igaüks ise korraldada.

võib võib muidugi
28 päeva tagasi
Reply to  asjalik

Lennuki võid endale ka osta kui on soovi, kõike võid, maksta võid. Vallal on kohustusi, mida oodatakse.

Tiit
28 päeva tagasi
Reply to  karjuv vajadus

Vana-Taebla veevärgi ehitus läheb ju varsti lahti. Need plaanid on tehtud ja rahadki plaanitud.

taganeti lubadustest
28 päeva tagasi
Reply to  Tiit

Jaa, neid plaane on varemgi tehtud, lubadusi oleme ennegi kuulnud, tegusid ootame tänaseni. Kuulu järgi seegi kord ainult mõningatele plaanitakse veevärki. Aga kui tegusid tegema tõepoolest hakatakse, siis oleme tänulikud.