Haapsalu piiskopilinnus täitub sel laupäeval Itaalia muusika ja maitsetega

Lääne Elu

info@le.ee

Ricchi E Poveri
Ricchi E Poveri

Itaalia muusika festivalile saabuvad sel aastal Itaalia superstaarid Ricchi E Poveri, Riccardo Fogli, Piero Mazzocchetti ja Canzoniere Grecanico Salentino. Lisaks unustamatutele hittidele on festivalikülalistel võimalik nautida Itaalia maitseid ja veine.

Festivali peaesinejaks 1. juunil on Ricchi E Poveri. Kooslus moodustati aastal 1967 Itaalias Genovas. Bändi edu valemiks sai Itaalia meloodilise popmuusika ja USA tuntumatelt bändidelt saadud inspiratsiooni segamine. Kooslus võitis 1985. aastal Sanremo muusikafestivali ning esines Eurovisiooni lauluvõistlusel. 1980. ja 1990. aastatel kuulusid muusikute repertuaari selle aja tuntuimad itaalia hitid „Mamma Maria”, „Made in Italy” ja „Se m’innamoro”.

Itaalia ballaade ja poplaule esitab piiskopilinnuses ka Riccardo Fogli. Aastal 1982 astus artist Sanremo muusikafestivali üles lauluga „Storie di Tutti i Giorni”. Fogli on tänaseks avaldanud üle 30 albumi ja tema tuntumate hittide hulka kuuluvad „Ti Amo Pero”, „Compagnia” ja „Il Segreto del Tempo”.

Romantilise õhtu jooksul saab veel kuulda Itaalia lauljat ja tenorit Piero Mazzocchettit. Oma karjäärile pani mees aluse Saksamaal, kui jäi kõrva Müncheni Bayerni endistele mängijatele, kes teda sponsoreerima hakkasid. Pärast Universal Musicuga lepingu sõlmimist tuuritas mees mööda Saksamaad ning jõudis lõpuks ka kodumaale Itaaliasse, kus osalenud suurimatel muusikafestivalidel ning telesaadetes ja laulnud korduvalt duetti koos Jose Carrerasega.

Itaalia traditsioonilist muusikat viljelev grupp nimega Canzoniere Grecanico Salentino toob Haapsallu Salento piirkonna muusikat. Nende looming on segu traditsioonilisest ja modernsest muusikast ning kontserdid on täis plahvatuslikku energiat, kirge ja rütmi, mis viivad publiku maagilisele teekonnale.

Itaalia muusika festival algab piiskopilinnuse õuel 1. juunil kell 17, väravad avatakse tund aega varem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
AVS
1 kuu tagasi

Tundub, et onuheinodest maakad on päris erutunud ja kiimas, aasta tähtsündmus vist :))

Lääne Elu
1 kuu tagasi

,,,,,,,,,,,,,,,,Ja purjus naistega.

Gunn
1 kuu tagasi

Need joomapeod on lahedad. Saabuvad preilid teistest Eesti osariikidest ja siis napsusena on nii lahked….

pordu
1 kuu tagasi
Reply to  Gunn

Nad on lahked välismaa onude suhtes, omad peavad välja tegema…

postimees kirjutab et
1 kuu tagasi

see on see üritus kus kohalikke taupoegi tuleb õpetada itaalia onude veine jooma ja laule kuulama õpetada, muidu itaalia onud jäävad vaeseks

Sonderkomando SS leutenant Hasser
1 kuu tagasi

Purjus naised on kerge saak

Kodanik
1 kuu tagasi

Peab ise ka purju jooma, et naised ilusamad oleks.

Õun
1 kuu tagasi

Sõidan küll minema haapsalust.

Eku
1 kuu tagasi
Reply to  Õun

Mina ka, mina kaaaa

Alberto
1 kuu tagasi

Tibid erinevas vanuses on juba pool aastat pöördes, et saaks veini larpida ja ennast Itaalia muusika taustal teistele näidata.

oot sa
1 kuu tagasi
Reply to  Alberto

Küll leidub ikka halvustajaid, kurjustajaid ja näpuga näitajaid. Miks? Võta osa või ära võta.

Kerly
1 kuu tagasi
Reply to  oot sa

Miks sa halvustad?