Keskkonnaamet teeb raierahureide

Andra Kirna

andra@le.ee

Liina Simpsoni sõnul juhtub, et inspektorid jõuavad juba puiduvirna juurde ja peatada ei ole enam midagi. Foto: Andra Kirna

Liina Simpsoni sõnul juhtub, et inspektorid jõuavad juba puiduvirna juurde ja peatada ei ole enam midagi. Foto: Andra Kirna

Alanud lindude kevadisel pesitsushooajal on keskkonnaameti Läänemaa inspektorid saanud ühe teate võimaliku pesitsusrahu ajal toimuva suurema raie kohta.

„Möödunud kolmapäeval sai keskkonnaamet riigiinfotelefoni 1247 kaudu teate, et Lääne-Nigula vallas Kaasiku külas toimub puidu väljavedu ja metsas on harvester,“ rääkis keskkonnaameti Läänemaa büroo juht Liina Simpson.

Seekord keskkonnaameti töötajad aga rikkumist ei tuvastanud, sest metsaraie riigimetsakeskusele kuuluval maal oli toimunud enne lindude pesitsusperioodi algust 15. aprillil ja parajasti korjas kokkuveotraktor maaüksusel metsamaterjali. „Harvesterid olid töö lõpetanud, üks neist lahkunud ja teine ootas äravedu,“ tõdes Simpson. Ka olid olemas raiet lubavad teatised.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
2 kuud tagasi

Lühidalt öeldes on raierahu üldse liiga lühike, see et suuremad röövlinnud juba munevad ei tähenda et väiksemad linnud seda teinud on, enamus saab ikka hukka peale raierahu lõppemist, sest siis on juba munadest välja koorutud ja lõpp on palju jubedam….

jajaa
2 kuud tagasi

jumal hoidku…. Vot jah, ei oskagi muud öelda, et eestlane on pealekaebaja. Si..t naaber. Kõike tahaks saada, hästi palju ja hästi odavalt- aga protsess, mis odavate asjadega kaasa käib, on ju kole ja porine- fui, öka! Ja omavahel neid asju kokku ei pane, ei seosta.
Tuleb igal võimalusel naabri peale kitse panna (võimalusel salaja ja seda iga hinna eest salata), näpuga näidata, targutada, möliseda siis oledki õige eestlane.
Kes “linnurahu” teistele pähe määrivad, võiks ka ise vastavalt elada- kevadel, aprillist juulini palgata puhkusele, ei niida muru, ei ehita maja, ei lao õues puid, ei häiri lindusid.

Jajaah
2 kuud tagasi
Reply to  jajaa

Igasugune elu väärib austust. Ajage kuipalju tahes mammonat kokku, karma saab kätte nii ehk naa.