Juhtkiri: vahetusõpilaseks Eestis

Lääne Elu

info@le.ee


Selles, et Haapsalu koolitüdruk käis teises koolis vahetusõpilaseks, pole iseenesest midagi ebaharilikku, sest seda on ikka tehtud. Hoopis ebatavalisem on, et ta ei läinud vahetusõpilaseks välismaale, vaid tegi seda hoopis siinsamas Eestis. MTÜ VeniVidiVici pakutud võimalused käia vahetusõpilaseks mõnes teises koolis on üsna vähe tuntud ja kasutatud. Tõsi, Eesti-sisese õpilasvahetuse juurde ei käi majutusvõimaluse leidmine, kuid et paljudel peredel on sugulasi-tuttavaid mõnes teises Eesti linnas, pole ilmselt keeruline nende juures mõneks nädalaks järeltulijale peavarju leida.

Aga milleks peaks üldse minema lühikeseks ajaks mõnda teise kooli? Esiteks juba sellepärast, et natuke vaheldust ei tee noorele inimesele paha – näeb elu teises koolis ja teises linnas. Kindlasti pole kõik koolid ühe vitsaga löödud ja neist igas on omad tugevad küljed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments