Ester Karuse: sõda Ukrainas paljastas Euroopa riikide Achilleuse kanna – loodame liigselt USA panusele

Ester Karuse. Foto: riigikogu

Riigikogu väliskomisjoni liige Ester Karuse (SDE). Foto: riigikogu

24. veebruaril täitus kaks aastat päevast, mil Venemaa alustas verist agressiooni Ukraina vastu. Kardetavasti jäävad rindeuudised ja sõjakoledused meid veel päris pikaks ajaks saatma.

Südames soovime me mõistagi kiireid muutusi, kuid reaalne elu on kahjuks karmim. Veebruaris Eestit külastanud Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kinnitas riigikogu ees peetud kõnes, et europarlamendi igakülgne toetus Ukrainale on olnud vankumatu ja jääb ka edaspidi vankumatuks, kuid paraku ei ole kõik liikmesriigid sarnase suhtumisega. Väiklased individuaalsed huvid seavad ohtu terve Ida-Euroopa julgeoleku, mõjutades nii terve ühenduse tulevikuperspektiive, tunnistas Maltalt pärit poliitik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No mis
4 kuud tagasi

Naiivitar? USA peale on “loodetud ” sellepärast, et euroopa riigid ei sõdi juba päris pikka aega, miida aga ei saa öelda usa kohta. Pole keegi Soome ega Norra ega Itaalia, Saksamaa jne jne ühtegi sõda kaua aega alustanud ju. Milleks neil vaja üldse loota kellegi peale on vaja? Kaks suurriiki kemplevad ainult omavahel üle ilma

enn
5 kuud tagasi

ja kui mart helme sedasama ütles juba 3 aasta eest, mis sitaloopimine siis lahti läks? oleks jõudnud hakata probleemiga 3 aastat tagasi tegelema!

Reaalsus
5 kuud tagasi

See Lääne nõrkus ja argpükslikkus on kinnitus sellele, et NATO art. 5 ei täideta kunagi…. ja miks peaks keegi tahtma 1 miljoni eestlase pärast üleilmset tuumasõda?

seikspiir
5 kuud tagasi

EU rahvaarv on 3 x suurem kui Venemaal
EU SKT on 10 x suurem kui Venemaal
kuid ikka ei suudeta sõjaliselt Venemaale vastu seista
järelikult lihtsalt ei viitsita ja ei saada ohu tõsidusest aru

napoleon, III palatist
5 kuud tagasi
Reply to  seikspiir

Kas EU sõdib putinistidega? Sa ole loll, nagu venemaalane!