Galerii: Haapsalus võttis poolsada uut kohvikut kohvitajaid vastu

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

Heinrih Heintalu fotod

Nädalavahetusel Haapsalus avasid uksed 47 kodukohvikut, kes kostitasid külastajaid hoovides-aedades hea ja paremaga.

“Ilm oli suurepärane,” ütles lageda taeva all Uuemõisa lossikohvikut peav Triin Ollema, kes pidas kodukohviku pidamist õnnestunuks. Kohvik kasutas külastajate loendamiseks nööpe, mida oli purki juba üksjagu kogunenud. Kohviku menüüst populaarseim oli suvikõrvitsa pirukas. “See läks kohe alguses,” ütles Ollema.

Sepakülas peeti kohvikut lauda kõrval, kus sai maitsta Lauda-Leenu lõunasuppi ja pannkooke. Sealsete pannkoogimeistrite sõnul tulid enamus inimestest kodukohviku avamisajal. Pannkookide valmistamise kõrvalt võideldi ka herilastega, kes magusa moosi peale kohale olid tulnud. “Herilased on suur probleem,” ütles üks pannkoogimeistritest.

“Meie kohviku suureks lemmikuks on rebitud veiseliha burger,” ütles Aljaste pesa pidaja Birgit Aljaste. Kohviku pidamisele oli appi tulnud mitu põlvkonda: vanaisast lastelasteni. Pesa võlusid olid nautima tulnud enamasti eestlased, ent oli ka soomlasi ja isegi rootslasi. Kohvik on lahti ka pühapäeval, kuhu õhtul tuleb laulma Mari Jürjens. “See on kui üritus ürituse sees,” ütles Aljaste.

Kopli käsitöö ja kunsti kohvikuperenaine Pille Vichterpalu sõnul läks neil väga hästi, lausa üle ootuste. Kohvikus oli lisaks söögile ka kaks näitust: käsitöö ja kunsti näitused. “Inimesed on selle vastu ikka huvi tundnud ja küsimusi küsinud,” ütles Vichterpal. Ürituseks oli ette valmistatud mitu päeva. Vichterpalu sõnul küpsetati pirukaid veel ka hommikul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
varsti
8 kuud tagasi

on maailma lõpp käes, see tilulilutamine näitab seda

Nimi (kohustuslik)
8 kuud tagasi

Huvitav, et nii palju peast lihtsaid ajalehte loevad!

...
8 kuud tagasi

Loete lehte ja imestate, et seda teete? Tase

K.s
8 kuud tagasi

Kas rahvas kes pooldab reformierakonda ja automaksu annab ikka endale aru, et sihuke massiline musta raha liigutamine ja lapstööjõu maksuametis registreerimata jätmine ei lähe mitte, eriti ajal mil oleme sõjas? Kuidagi kahepalgeline…tõsi, tsirkust peab saama…

Nälg
8 kuud tagasi

Rahvas on nälgas, ega muidu poleks üle maa suured söömise talgud pidevalt korraldatud.

tavaline
8 kuud tagasi

laadapalagan nagu nõukaaegne laupäevak

Vale!
8 kuud tagasi
Reply to  tavaline

Tegelikult ei olnud. See minumeelest vägagi positiivne tegevus. Palagan on sul need toidutänavad jne teemad, kus õks ja sama kommertstootmine nagu konveieriliinilt tuleb üle Eesti. See on palagan ja jamps, pole enam vanamoodsat laata ollagi. Kodukohvikute päevad on hea tagasitulemine millegi eheda juurde, millegi loomuliku. RUmal vinguja olete minumeelest, ise ei käinudki kindlasti kuskil.

Ott
8 kuud tagasi
Reply to  Vale!

Tulge aga minu õuele! Mina tahan rahus olla ja seepärast arvan ka et palagan!

miks
8 kuud tagasi
Reply to  Vale!

te kiusate linna rahvast selle lollusega, kui midagi teha pole , minge raudteejaama rongi ootama, aga raudteejaama puhvet kinni, aga omal ajal sai seal nii süüa kui ka sada grammi kenasti

...
8 kuud tagasi
Reply to  miks

Te valetate. Ma ei usu teid!

Lombakas
8 kuud tagasi
Reply to  miks

Varem oli jaamas buffet, kus sai tünnist normaalne õlut juua. Ja odav ja maitsev. Ja need solkid, mida nad nüüd müüvad, ma ei joo, ja ei joo kunagi