Aino Rakkaselg: killukesi lapsepõlvest Kasari külas 1937–1956

Aino Rakkaselg. Foto: Urmas Lauri

Aino Rakkaselg. Urmas Lauri

Minu esimene mälestus on rõugete panemisest Kirbla vallamajas. Võisin olla nii kaheaastane ja muidugi kodune laps, kes polnud kusagil käinud. Võõras ümbrus, palju inimesi ja see kisa ja sagimine oli mulle liiast. Panin täiest kõrist lõugama. Üks meesarst tõstis mu ette lauale peegli ja ütles, et vaadaku ma ennast, kui kole ma olen nuttes. Peeglist vaatas mulle vastu lühikeseks lõigatud punaste juustega pärani suuga laps. Panin suu plaksti kinni ega teinud seda siis ka lahti, kui käe peale kaks kriipsu tõmmati.

Olin juba veidi vanem, kui isa ühel päeval pani Leksi ree ette ja sõitsime Kasari silla poole kauplusesse. Siis oli seal kaks kauplust, üks siinpool ja teine sealpool sillatammi, need põletati sõja ajal maha. Mäletan, et ukse kohal helises kelluke ja tagaruumist tuli blond naine, kelle kohta ema ütles, et poeproua. Ma ei mäleta, mida vanemad ostsid, aga poe ilu ja lõhn olid minu jaoks imelised. Poeproua tegi letil ühe plekkpurgi lahti ja andis mulle ümmarguse pehme ümbrisega kompveki.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments