Juhtkiri: võimu kuritarvitamine

Lääne Elu

info@le.ee

Teisipäeva hommikul, päev pärast seda, kui Tallinna halduskohus jättis Metsküla kooli esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata, laekus suurärimees Parvel Pruunsillalt Lääneranna valla arvele 40 000 eurot – kohalik omavalitsus saaks kooli edasi pidada, ilma et ta peaks ise sentigi kulutama.

Vallajuhtide reaktsioonist võib aru saada – just sai klaarimaks, koolide esialgne õiguskaitse võeti maha, aga siis – nagu välk selgest taevast – sadas kaela annetus. Jälle tuleb seletada, õigustada, aga mis teha – kui ikka on otsustatud üks kool kinni panna, siis see kinni ka pannakse, sest nii on otsustatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oravate hävituspataljon kui vähkkasvaja
1 aasta tagasi

Seaduse järgi peab alati ja igal pool seadma esikohale lapse huvid, see käib ka KOV-de kohta. Kui külma kõhuga suletakse äsja Aasta kooli tiitli pälvinud kool, siis sellise otsuse teinud tegelased ei ole INIMESED, vaid – reformierakondlased.

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Loll jutt suhu tagasi, valitsus ju tegeleb väga intensiivselt selle teemaga, et kodulähedased maakoolid säiliksid. Haridusministeerium ja regionaalministeerium mõlemad. Kogu see koolide sulgemise teema Läänerannas ikka käputäie kohalike korruptantide otsus, mis ei jää kohe kindlasti mitte vastureaktsioonita.

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Vali Reformierakond, sest nemad hoolivad maakoolidest!! DDD

.....
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

No naljakoht . Kov id on ju öelnud et sellisest nn abist erilist tolku pole , aitab küll palgad maksta , aga koolihoone kulusid ikkagi ei kata , oealegi kõik need midikoolid on üsna vanades hoonetes ja ei vasta tänapäeva ootustele . Paljud kov id ootavad mis lääneranna tulemus on ja kui see neil õnnestub , siis järgivad nad seda teed . Olukorras kus meil õpilane õpetaja suhe ületab eu keskmist juba 2,5x ei saa enam ka hajaasustusega vabandada

Aleks
1 aasta tagasi

Kas inimesed on enne lurjused või kasvavad selliseks valitavale kohale saades? Kas valijad tõesti ei tunne omi inimesi?

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Aleks

Konkreetsel juhtumil on inimesed enne lurjused.