Rannarootsi muuseum peab laupäeval turgu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laat Rannarootsi muuseumis. Foto: Andra Kirna
Laat Rannarootsi muuseumis. Foto: Andra Kirna

Haapsalu-Noarootsi merepäeva puhul peab laupäeval Vanasadama turgu ka rannarootsi muuseum. Samal ajal on rannarahva laat Tagalahe teisel kaldal, Österby sadamas. „Me ei ole konkurendid, vaid tandem,” ütles rannarootsi muuseumi pedagoog Lydia Kalda. „Nagunii on ühel pool lahte ühed ja teisel pool teised inimesed.”

Vanasadama laat algab laupäeva keskpäeval. Kalda sõnul on kohe laada alguses võimalik osaleda giidiga muuseumituuril. Laadameeleolu loovad lõõtsaguru, ansamblist Untsakad tuntud Margus Põldsepp ja kitarrivõlur Ott-Mait Põldsepp ansamblist Lõõtsavägilased.

Turul pakutakse Kalda sõnul kõikvõimalikku kaupa alates söögikraamist kuni käsitööni. Kohal on mitmed eelmistelgi laatadel kaubelnud ostjate lemmikud, kuid on ka päris uusi kauplejaid, näiteks leivaküpsetaja, kes valmistab juuretisega saia ja leiba. „Minu jaoks täiesti uued asjad on pehmejäätise masin ja mullivahvel – neid pole meil enne olnud,” ütles Kalda. Kindlasti ei puudu Vanasadama turult suitsukala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments