Haapsalu on Eesti kõige soojem paik

Haapsalus on väga soe. Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsalus on väga soe. Foto: Malle-Liisa Raigla

Laupäevast saati on Haapsalu olnud Eesti kõige soojem paik. See tähendab, et päeva jooksul on üle Eesti mõõdetud kõrgeim temperatuur Haapsalus.

Laupäeval mõõdeti Haapsalus kõige rohkem sooja 30,8 kraadi, pühapäeval 29,6 kraadi, esmaspäeval 30,9 kraadi ja kolmapäeval 31,5 kraadi – üheski teises Eesti paigas päeva jooksul nii kõrget temperatuuri ei mõõdetud. Teisipäeval jäi Haapsalu õhusoe alla Kuusikule, kus sooja oli 30,2 kraadi, kuid Haapsalu tajutav temperatuur – 27,6 kraadi – oli siiski Eesti rekord.

Lääne-Nigula praegune kuumarekord 31,3 kraadi püstitati 27. juunil 2020. Juuni soojarekord mõõdeti 1904. aasta 18. juunil Tartus, kui sooja oli 34 kraadi. Eesti soojarekord mõõdeti 1992. aasta 11. augustil Võrus – 35,6 kraadi.

Neljapäevaks on keskkonnaagentuur andnud Läänemaale äikesehoiatuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
imeline
1 aasta tagasi

kõige soojem, kõige imelisem, kõige festivalilisem, kõige musikaalsem, kõige maalilisem, kõige salapärasem, kõige merelisem, kõige sõbralikum, kõige laadalisem, kõige kõige.

Maksame hädavareste arveid
1 aasta tagasi
Reply to  imeline

Ja linnaisad on kõige ahnemad 🙂

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Ka Haapsalu lühiümbruses oli eelnevatel päevadel 31-32 kraadi sooja, seega pole Haapsalu ainuke soe koht!

palun
1 aasta tagasi

konkreetsemalt, kus , kes mõõtis, kas mõõteriist oli taadeldud ja mõõtjal vastav pädevus