Noored sätivad end suurele peole

Andra Kirna

andra@le.ee

Laulu- ja tantsupeo Läänemaa kuraatoril Marju Viitmaal tuli peole sõites kokku osta ellu jäämiseks tarvilik varustus Foto: Andra Kirna

Laulu- ja tantsupeo Läänemaa kuraatoril Marju Viitmaal tuli peole sõites kokku osta ellu jäämiseks tarvilik varustus Foto: Andra Kirna

Läänemaalt sõidab järgmisel nädalal Tallinnasse noorte laulu ja tantsupeole „Püha on maa“ 38 kollektiivi 717 osalejaga.

Esimesena asuvad teisipäeva hommikul teele tantsurühmad. Lauljad sõidavad Tallinna mitmes jaos. Kõigepealt lähevad neljapäeva õhtul Haapsalu poistekoor ja Canzone, neidudekoori esimene proov algab juba järgmisel hommikul kell 8.30. Reedel sõidavad laste- ja ülejäänud poistekoorid, laupäeval mudilased. Kõige väiksemad on Tallinnas ainult kaks päeva – laupäeval proovis ja pühapäeval peol.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
10 kuud tagasi

Kas siin toimub sõnavabaduse piiramine ? Paljud kommid kadunud ! Ja see ürirus on ju nõukaaegne jäänuk . Laulupidu kui traditsioon toimub iga 5 aasta tagant

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  Küsimus

Jah. Siin toimub sõnavabaduse piiramine. Ka mina olen seda meelt, et raske vaimse puudega tegelased ei tohiks muuta ajalehe kommentaariumi peldikuseinaks.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Räägi seda postimehele (megairw)

LE toimetaja
10 kuud tagasi

Pildil on noored, kes ”sätivad end suurele peole”.

beebi
10 kuud tagasi

Kui fotol on noored siis ma ju oma 20 aastaga lausa imik.

Mati Põdra
10 kuud tagasi
Reply to  beebi

Halb sarkasm. Esiteks on iga kooriliigil ja tantsurühmal oma määratlused, kes on oodatud. Ja need on täiesti erinevad. Pererühma täiskasvanud võivad olla kui vanad tahes. Ja ülikooli sümfooniaorkestris võivad kaasa lüüa ka auväärt professorid.

Aga teiseks, on ka olukordi, kus kas ilma noorte või vanadeta kaotab kollektiiv oma võimekusest väga palju. Mul mängivad südamerahuga ühes orkestris 8- ja 64-aastane. Loomulikult muud pillimänguga mitteseotud ühistegevused päris samad ei ole.