Juhtkiri: meelevaldne ootus

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa omavalitsused kehtestavad järjest uusi maamaksumäärasid, mis on seni kehtinud määradest viis korda väiksemad, sest möödunud aastal tehtud hindamise järgi kerkis maa hind kordades, Läänemaal 7,4 korda.

Kuna maamaks tohib tõusta kuni kümme protsenti aastas, siis on mitmed Läänemaa omavalitsused automaatselt arvestanud, et ka järgmise aasta maksulaekumine tõuseb kümme protsenti. See on aga meelevaldne järeldus ja ootus. Et selline ootus realiseeruks, oleksid pidanud kõigi kinnistute hinnad kerkima enam kui viis korda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kribu
10 kuud tagasi

Tegelikult ainult soovitati omavalitsustel hakata kokku hoidma aga need lurjused otsustasid,et palju kergem on hakata maksudega matsi nussima.

Maksame hädavareste arveid
10 kuud tagasi

Makse tõstetakse vaid poliitikute palkade tõstmiseks! Ükski sent pole läinud teenuste parendamisele või rahva heaolu tõstmiseks!

maksu
10 kuud tagasi

on tõstnud valimatu maa müük välismaalastele

Eestlane-põlisori
10 kuud tagasi
Reply to  maksu

Maksu tõstab Reformierakond, mitte keegi teine.