Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann soovitab toorvorste kasutada salati valmistamiseks, et suvine grillimenüü oleks maitseküllasem ning tervislikum.
„Enamasti süüakse toorvorste lihtsalt grillituna, kuid neid võiks julgemini kasutada ka salati komponendina, et muuta liharoog õigesti sobitatud kastme ja aedviljadega tervislikuks maitseelamuseks, mis aitab suvel hoida ka figuuri,“ ütles uudse salati autor Marko Kokmann. Kiirelt valmiva salati põhikomponendina kasutas ta Nõo Fitlap toorvorste broilerilihaga.
Salati komponendid:
- 1 pakk Fitlap toorvorste broilerilihast
- 1 keskmine jääsalat
- 1 keskmine tomat
- 1 kurk
- 1 väiksem nuikapsas
- 1 pakk salatimixi
- 1 pott hernevõrseid
Salati kaste:
- 60 g kreeka jogurtit
- 1 küüslauguküüs purustatult
- 1 väiksem punt värsket basiilikut
- ½ sidruni värskelt pressitud mahla
- 1 supilusikatäis Worcestershire’i kastet
- 1 teelusikatäis mett
- maitse järgi soola ja jahvatatud pipart
Valmistamine:
Sega kokku salatikaste purustatud küüslaugust, tükeldatud basiilikust ja teistest komponentidest. Kastme segamiseks võid kasutada ka saumikserit.
Seejärel grilli toorvorstid grillil, küpseta neid ahjus või prae pannil. Salatis võib kasutada ka eelmise päeva grilliõhtust ülejäänud vorstikesi. Tükelda need suupärasteks ampsudeks.
Puhasta ja tükelda salati teised komponendid meelepärasteks tükkideks ja sega omavahel kergelt läbi. Kõige lõpuks nirista peale kaste ja naudi maitsvat suverooga.
värskelt niidetud heina salatiks