Aprillis lõpus võib kohata sinist konna

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Rabakonn. Foto: Kristiina Kübarsepp
Rabakonn. Foto: Kristiina Kübarsepp

Eestimaa looduse fond (ELF) kutsub üles teatama sinistest konnadest, keda võib leida aprillist poole maini.

Sel ajal on konnade pulmaaeg täies hoos ja isased rabakonnad värvuvad siniseks, aga mitte kõik ja mitte igal pool. „Sinist konna otsida on natuke nagu aardejaht,“ ütles bioloog ja kampaania „Konnad teelt“ korraldaja Birgit Purga Lääne Elule. Et kaardistada paiku, kus siniseid rabakonni leidub, kutsubki ELF üles neist teatama ja neid pildistama. Aprilli viimane nädal peaks olema nende kõrgaeg. „Oleneb muidugi temperatuurist,“ märkis Purga. Õhtuti peaks olema vähemalt viis kraadi sooja.

Muul ajal on rabakonnad pruunid. Raba- ja rohukonnad on Eestis tavalised. Kõige lihtsam on neil vahet teha hääle järgi – rabakonnad teevad mulksuvat, rohukonnad nurruvat häält.

Vaatluse saab märkida lehel konnad.elfond.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
punaseid
10 kuud tagasi

konni on nähtud vana trükikoja juures krooksumas