Galerii: Posti tänava puude ümber algas kivide paigaldamine

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Malle-Liisa Raigla

Rannavesi Ehitus OÜ alustas Posti tänava puude ümber kivide paigaldamist, sest talvega olid autojuhid puude kõrvale suured rööpad sisse sõitnud.

Tööd peavad Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul 5. maiks ja see läheb linnale koos käibemaksuga maksma 4440 eurot.

Posti tänava puude ümber kaitserestide paigaldamine oli plaanis juba möödunud aastal pärast Posti tänava remondi lõppu vaegtööna teha, kuid mullu jättis Haapsalu linnavalitsus selle tegemata. Nüüd otsustas linnavalitsus restide asemel puude ümber panna kivid.

Kuu alguses põhjendas Mäesalu kivide paneku tänavu kevadesse jätmist sellega, et projektis polnud seda ette nähtud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
1 aasta tagasi

Autojuhtide laiskus võitis, loodus kaotas 🙁
(näiteks: oleks ju võinud nurkadesse panna samasugused puupostid nagu puu toetuseks pandud. Autojuht näeb paremini “tasku” piire)

Küsimus
1 aasta tagasi

Kas tõesti pole selles linnaviletsuses ühtegi ajudega ametnikku? Kaua me veel peame kannatama selle Mäesalu lauslollusi?

Haapsalust
1 aasta tagasi

Huvitav, et linnaviletsus võttis sellise töö vastu, mis lõhub autosid ning on jalakäijatele ohtlik. Ootan asfalti sellele lõigule, siis saab selle tee inimväärseks.
Praegu on see tee Haapsalu häbiplekk.

Imelik
1 aasta tagasi

Lugege “Lääne Elu” vana artiklit -“Arhitekt Posti tänava projektile heakskiitu ei andnud” – ja te saate aru, et ükski seatud eesmärkidest ei ole täitunud. Ilmselt ka see viimane lootus- “Kersti Lootuse sõnul ei ole tema ideedest suurt midagi alles jäänud ja seetõttu on arhitekti ainus mure, et puud kasvama läheksid.” Kes on küll siis selle kivikõrbe autor, kes seal sedasi “majandab”? Kas tuleb otsida preemiat saanute hulgast?

aednik
1 aasta tagasi

See “lahendus” ei saa olla projekteerijaga kooskõlastatud ometi! Ka puud vajavad eluks vett. Peab olema piisavalt vaba maapinda, kus vesi imbub. Järeldus – puud hakkavad ära kuivama! See väike mullapind puude ümber on niigi miinimum suuruses. Toodagu pigem mulda juurde kui reste ei jõuta osta! Kinnimüürimine ei ole lahendus. Muidu tuleb järgmiseks uusi puid hakata hankima.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  aednik

Mitte ainult. Tsiteerin spetsialiste….”Kasvupinnase kokku surumisel nii tallamise kui sõidukitega puu juurtest üle sõitmisel väheneb mullas makropooride hulk ning koos sellega ka mulla õhu- ja veemahutavus. See halvendab puude toitumise režiimi ning seeläbi vähendame puude vitaalsust. Õhupuudus puu juurestiku ümbruses viib puude väljalangevuse ja haigusteni ehk loome ise tingimused ohtliku puu tekkeks. Nõrgestatud puude säilitamine on alati seotud suurte riskide ja kuludega.”
Ehk see pinnas ei tohi olla liiga tihe ja peab olema vaba mehaanilisest koormusest.

En.
1 aasta tagasi

Veel rohkem ‘betooni’ peatänavale?
Kas spetsiaalseid murukive ka ühe variandina kaaluti? Need jätnuks ehk puujuurtele rohkem hingamist/niiskuse ligipääsu.

Vello
1 aasta tagasi

Rannavesi minonid jälle omas elemendis

Vaatleja
1 aasta tagasi
Reply to  Vello

Kas teisiti oleks mõeldav?

Kuli
1 aasta tagasi

Hea äri. Laome kivid puude juurtele ja küsime 4 tonni, siis korjame kokku ja küsime jälle 4 tonni. Lollakas linnavalitsus maksab ja maksab aga tulemus on lõpuks 0. Millal see tsirkus lõpeb ja mõistus linnavalitsusse jõuab? Või on kaine mõistus ka ukrainasse abikorras ära antud? Barbus läks jälle sinna reisule, toogu tagasi!

To Kuli
1 aasta tagasi
Reply to  Kuli

Saa esmalt ise kaineks!

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Kuli

Rahvas on nad valinud, selline oli rahva enamus tahe.

Imelik
1 aasta tagasi

On olemas küll variant kus kaitserest on kaetud kividega aga antud juhul tundub piltidelt, et tüübid laovad lihtsalt juurekasti sillutuskive. Krt. keegi seal järelvalvet ka teostab või teevad tüübid nii nagu odavam ja mis endale parasjagu pähe kargab? Projekti järgimisest ei maksa siinkohal vist rääkidagi….

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Töömeest antud juhul ei maksa siunata nad täidavad ainult korraldust, mille linnavalitsus andnud

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

Ei pidanudki silmas konkreetset töömeest vaid seda, kes selle jama eest vastutab.

Anu.
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

Just nii. Ammu teada!

Juss
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Aga kust kivid tulid?

Küsimus
1 aasta tagasi

Millal see posti tänav lõpuks asfaldi saab

Uno.
1 aasta tagasi
Reply to  Küsimus

Ei jõua ka ära oodata

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Küsimus

Tohoh, nüüd tuli asfalti igatus tagasi? Kus see vana väärika linna jutt nüüd jäänud on? EI pidavat asfalt ju sobima. Otsustage ära ükskord, muidu jääbki ketrama asfalt kivi asfalt kivi asfalt kivi