Hannes Rumm: 509 Läänemaa inimest saavad päris oma ministri

Hannes Rumm

Kui Kaja Kallase juhitud Reformierakonna-Eesti 200-sotsiaaldemokraatide valitsus ametisse astub, saavad 509 Läänemaa inimest valitsusse päris oma esindaja.

Kolmeteistkümnest ministrist kaks esindavad järgmises valitsuses Läänemaa, Saaremaa ja Hiiumaa valimisringkonda. Nad mõlemad on loomulikult saarlased, sest kolmest maakonnast on Saaremaa elanike arvult suurem kui Läänemaa ja Hiiumaa kokku liidetuna.

Kokku skooris justiitsministri ametisse astuv Kalle Laanet riigikogu valimistel 4347 häält ning neist ümmarguselt kümnendik ehk 416 häält tuli Läänemaalt. Regionaal- ja maaeluministri ametisse astuva Madis Kallase kogusaagiks valimistel jäi 2254 häält ning Läänemaalt tuli neist 93. Eks need Laaneti ja Kallase valijad Läänemaalt saavad nüüd vähemalt sõprade ja sugulaste seltskonnas praalida, et neil on päris oma mees valitsuses.

Ent nali naljaks, Lääne Elu lugejatele tuleb meenutada, et uue valitsuse parteiline koosseis ei vasta nende eelistustele. Nii Eestis kui ka valimisringkonnas nr 5 võitis Reformierakond.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
11 kuud tagasi

509 Läänemaa inimest saavad päris oma ministri, ka neil 509-l tõstetakse makse.

Rahvas valis ekre
11 kuud tagasi

Nagu tead, ei võitnud su punaerakonnad ausal paberhääletusel mitte kuskil!
Robotiga 100 000 hääle lisamine viimasel hetkel pole rahva valik!

Ikka
11 kuud tagasi

Saaremaalt tuleb palju toredaid inimesi, on lauljaid, ministreid, kirjanikke, ajakirjanikke, küüditajaid,

oleks
11 kuud tagasi

vaja kartulimaa üles kaevata, aga neist pole ju kasu

peter
11 kuud tagasi

tea mida need rummid – rullid – delfid jt. muretavad … saite ju sobiva valmistulemuse … pooltel ülejäänuil pole vaja ei kindlust ega haletsust , ka mitte Eesti riiki … , ministritest rääkimata … see pole ju see Eesti , milles 1991.a. oli kokku lepitud … Koguni põhiseaduse võib minema visata , sest sellele viidatakse siis kui punaparteidele vaja … Saksamaa pani tuumajaamad kinni ja meie saame jälle potentsiaalselt karistada … ning oleme tavaline nurgatagune konkurentsivõimetu käkk … mida vaid valitsejatele vaja on …. Et nad elada saask tuleb rahvast kiusata pidevalt.

võõrastele
11 kuud tagasi

oma , omadele võõras, jäta ta rummukene endale

Vastupidi
11 kuud tagasi

Praalimise asemel soovitaks olla madalam kui muru, sest tänu neile on meil valetajate Valitsus