Kõmsi algkool jääb jalgpallitreenerita

Jaanus Getreu. Foto: Kaire Reiljan

Lääneranna volikogu 24. märtsi otsus sulgeda sügisest kaks kooli ja kärpida kolme kooli on sundinud jalgpallitreeneri Jaanus Getreud katkestama treeninguid maakoolides ja edaspidi treenima lapsi vaid Lihulas.

Getreu sõnul oli otsus lõpetada treeningud Kõmsi koolis, mis jääb küll reformist puutumata, väga kaalutletud. „Sügisest peale mõtlesin sellele,“ ütles treener. Getreu lisas, et 24. märtsi hommikul oli tal veel lootus, et koolireformi ei tule, kuid see ei täitunud.

Otsuse taga lõpetada Kõmsil jalgpallitreeningud oli Getreu sõnul võrdsuse põhimõte. Nüüd jätkab Getreu treeninguid vaid Lihulas. „Kõik, kes tahavad, saavad trenni tulla,“ ütles ta. Praegu treenib Getreu käe all umbes 75 Lõuna-Läänemaa last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
htt
1 aasta tagasi

Põder, ära peale võta palun.

Realist
1 aasta tagasi

Põhimõtteliselt on see olnud algusest peale Getreu eraklubi. Seni kuni lapsevanem veab oma autoga lapsi võistlustele, on ta vajalik, kui enam ei ole võimalust, pole enam keegi. Sama on ka nende jooksjatega, kuigi laps on andetu aga ema-isa veavad autoga võistlustele on laps tegija. Kui enam ei sõidutata siis pole ka laps äkitselt sportlane. See on ju puhas enda äri, mitte see mida välja tahetakse näidata.

Priit Rüütel
1 aasta tagasi
Reply to  Realist

Paistab, et te ei ole Eesti spordisüsteemiga kursis. Rein Ottoson kirjeldas seda väga lihtsalt, et ise me valisime kapitalismi. Pigem ei ole normaalsus see, kui eeldatakse, et treener peab teiste lõbu kinni maksma. Omavalitsuste spordikoolid ei ole lahendus, sest nende juhtide ametikohad kipuvad muutuma poliitilisteks ametikohtadeks. Tõõ peavad ikka ära tegema treenerid oma klubide alt. Kui teil ei ole võimalusi, siis tuleb minna omavalitsusse ja üritada küsida sealt toetust. Ei ole mõistlik minna treenerite niigi tühjade taskute kallale, pealegi Jaanus Getreu on niigi teinud rohkem, kui peaks. Ehk ärge pange enda vastutust teiste kaela.

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Tegelikult, Jaanus võiks üldse oma erahuvikooli teha. Lapsi peaks nii palju küll jaguma, et ennast ära elatada. Ja ega see paberimajandus mingi raketiteadus ka pole.

KKK
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tehku. Vanemad on siis valmis lapsed mujale trenni viima.
Trenn toimugu Spordikooli alt ja kõik!

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  KKK

Noo? Huviharidust omandatakse ikka selle juures, kes suudab last arendada. Teie väide kõlab, nagu Getreu seda ei suudaks.

Soovitus...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…Põdra ja Getreu võiks ajaviiteks õpetamise ja targutamise aseml ise kooli – autokooli – minna ja juhiload ära teha, üleüldse pedagoogid kõik võiks seda teha. Mehed – ei saa autoga sõidetud, kärutavad bussidega ja ekspluateerivad lapsevanemaid ja valda.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Soovitus...

Getreu kohta ei oska öelda, aga mina ei läheks ühestki arstlikust komisjonist läbi.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ühtlasi – äkki kirjutaksite siis ka, milles seisneb minupoolne “valla ekspluateerimine”?

Soovitus...
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

…tuleneb eeldusest, et kui õpetajad sõidaks autodega laste juurde väikekoolidesse, siis poleks vaja nii palju bussiliine käigus hoida.
Ehk, kui Muhhamedid lähevad mäe juurde, mitte vastupidi.
Tõsi, see on hüpotees, koolide sulgemisi ja kärpeid silmas pidades.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Soovitus...

Need bussid, mida isiklikult kasutan, on kõik sellised, mida ei saa enam vähemaks võtta.

Ainus, kui Metsküla kool peaks tõesti kinni pandama (mida ma ei usu). Ah jaa, ei õnnestu sedagi bussiliini kinni panna, paar last käib trajektoori pealt Lihula suunas.

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

No see puulobudik läheb kindlalt kinni , kui ei saa ühtepidi , saab teiatpidi , näit tervisetalitus , tuletõrje jne

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

Selle arvamusavaldusega ütleski irw kõik ära. Tsiteerin: Me paneme selle lobudiku kinni ükskõik kuidas.

Madal, lame ja ka nõme.

???
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mingi puue , v….

Orav
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Seda teavad kõik niigi, et Põdra ei läheks ühestki arstlikust komisjonist läbi.