Politsei kutsub teada andma kohtadest, kus juhid kipuvad kihutama

Lääne Elu

info@le.ee

Täna mõõtsid politseinikud kiirust Männiku teel. Arvo Tarmula
Politsei ootab infot kohatdest, kus autojuhid kipuvad kihutama. Arvo Tarmula

Politsei- ja Piirivalveamet ootab taas aadressil www.liiklustalgud.ee kõikide tähelepanekuid kohtadest, kus on märgatud kiirust ületavaid juhte. Märgitud kohad võtab politsei 17.-23. aprillil teravdatud tähelepanu alla liiklustalgutel.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnas, et kevadist liikluspilti iseloomustavad kindlasti autojuhtide aina suurenevad kiirused. „Kuivad teed ja kevadine ilm muudavad juhtide ohutunnet väiksemaks ja jalga gaasipedaalil raskemaks. Seetõttu keskendumegi kevadistel liiklustalgutel just kiiruseületajatele, et tuletada meelde piirkiiruse olulisust ja tagada liiklejate turvatunne,“ rääkis Loigo.

Varasemad aastad on näidanud, et enim edastavad inimesed kaardirakenduse kaudu tähelepanekuid just linnaruumist, kus lubatud piirkiirus on 30km/h või 50km/h. „See on väga murettekitav, sest seal liigub kõige enam jalakäijaid ja iga ületatud kilomeeter toob kaasa tõsisemad vigastused,“ tõdes politseinik.

Liikluses toimuv puudutab kõiki ning liiklustalgud on hea lahendus, kuidas igaüks saab anda oma panuse turvalisemasse kogukonda. Kaardirakendusel ettepaneku märkimiseks tuleb valida kaardil õige koht ning ajavahemik, mil juhid enim kiirust ületavad ja kirjeldada oma tähelepanekut. „Võimalikult täpsete tähepanekute abil saame olla kohtades, kus meid enim oodatakse ja vajatakse,“ ütles Loigo ja lisas, et sel aastal kestavad kevadised kiirustalgud esmakordselt terve nädala, et politseinikud jõuaksid võimalikult palju probleemkohti kontrollida.

Tähelepanekuid kaardirakendusse oodatakse kuni neljapäeva, 6. aprillini. Möödunud aastal teatati liiklustalgute veebilehe kaudu rohkem kui 3600 kohast üle Eesti, kus autojuhid kipuvad kihutama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohtlik
1 aasta tagasi

Täna vw linnamaasturiga naisterahvas tln mnt tamme ristis palun õppige liikluseeskirju! Või minge korduseksamile! Vasakpöördel antakse teed paremale pöörajale, mitte ei sõideta ette. Väga ohtlik olukord!

meie
1 aasta tagasi

auklikel teedel polegi võimalik kihutada

Jjj
1 aasta tagasi

Minule see politseiriik ei meeldi. Väikse linnakese peale on pidevalt tiirutamas paar patrulli, pluss eraautoga veel jälgimas. Peletab turistid ka eemale, sest, kui ikka pidevalt politseid näha tiirutamas, tekib küsimus, et tegemist on vist väga kriminaalse asulaga, et peab selliste jõududega pidevalt valvama. Tahaks küsida, kas küte on odav, et pidevalt peab ringi tiirutama. Maksumaksja raha eest ükskõik vist. Minuarust pole normaalne selline olukord

koputaja
1 aasta tagasi
Reply to  Jjj

See ongi politseiriik.

Jjj
1 aasta tagasi
Reply to  koputaja

Nõuka aegne komme, miilits iga nurga peal, visa on kaduma see vene komme. Läheb veel aega enne, kui noored euroopameelsed vabadusest lugu pidavad inimesed juhtivatele kohtadele asuvad tööle. Pühjanaabritega võrreldes on ikka nagu öö ja päev.

Iga nurga peal ?
1 aasta tagasi
Reply to  Jjj

Kus oli miilits iga nurga peal ? Kas Haapsalus oli miilits iga nurga peal ? Korrapidamisteenistus ühe autoga, tavaliselt GAZ 52, millel 24 h peale 20 liitrit bensiini. Korrapidaja, korrapidaja abi, autojuht, valvekoondise mees (autota) ja vahel ka RAI masin. Ah, unustasin ära, et vahel ka paar rahvamalevlast, kes enamus ajast korrakaitsepunktis istusid. Ikka tõeline “ämblikuvõrk”…

Niion
1 aasta tagasi

Eks ühes külas eluaeg elanud, siis ei oska midagi tahtagi targemat

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Niion

Kus elasid siis , vist Panfiilovkas .

Reelika
1 aasta tagasi
Reply to  Jjj

Just turvaline, kui tiirutamas palju politseisid.

Tubli
1 aasta tagasi
Reply to  Reelika

Kastani tn-lt saab kiiremini Posti tn-le,kui linnavalitsus märkab head sotsiaaltööd.

Anarchic resistance
1 aasta tagasi
Reply to  Reelika

Ei tunne küll turvaliselt, pigem teeb närviliseks. Vabaduse tunne puudub, saate aru? Koguaeg jälgitakse ja mölisetakse, et pead nii elama ja naa tegema. See ei ole ok. Kui teie tunnete ennast turvaliselt ülereguleeritud robotite ühiskonnas, siis palju õnne, olete üks igav halli massi liige!

Lihtne vastus
1 aasta tagasi
Reply to  Jjj

Ongi tänaval, et ei muutuks kriminaalseks. Pea reeglitest kinni ja politsei sind ei puutu ega tülita. Pole politseid näha-paha. On politseid näha-veel hullem. Tule taevas appi.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Lihtne vastus

Politseid ei tohigi näha olla, kui on näha, siis on juba hilja. Nii peab olema, mitte vahtima ja mõõtma koguaeg. Üks numbrituli ei põle, tohutu kiirreageerimisüksus sai vilkurite saatel ära hoida suure terroriohu. Jama ju.

Eeskuju
1 aasta tagasi

Politsei peab ka lõpetama roolis mobiiltelefoniga rääkimise ka eravärvides autos

Miilits on tagasi
1 aasta tagasi

Koputamine on ainult üks kommunistliku ühiskonna tunnus.

segast
1 aasta tagasi

Koha mainimine pole mingi koputamine. Kihuta seal, kus õige koht(kui julged).

koputaja
1 aasta tagasi
Reply to  segast

Tubli, Mihhail, oled eesrindlik kodanik.

Pipi
1 aasta tagasi

Posti tänavalt on parem suure hooga läbi lennata,aeglaselt lammutab auto ära.

Nüüd
1 aasta tagasi

siis avalikult kutsutakse koputama üksteise peale. Kuhu me jöudnud oleme.

Teine
1 aasta tagasi
Reply to  Nüüd

Kuidas küll lugeda osata? Kes käskis kellegi peale koputada?

Tegelikult
1 aasta tagasi
Reply to  Nüüd

See pole koputamine. Teelõik mida läbitakse kiiremini, kui ette antud reeglitega, siis loogiline, et see koht tuleb üle vaadata.

Martin
1 aasta tagasi

Mul töö auto, kihutan posti tänaval.

Oskar.
1 aasta tagasi
Reply to  Martin

Seda on näha ja kuulda!

areng....seiskus
1 aasta tagasi
Reply to  Martin

Hea väljend “töö auto”. Viiskümmend aastat tagasi oleks see sobinud, täna on see kellegi auto. Kui Martini oma ei ole, võib lõhkuda, nõme.

Nemesis
1 aasta tagasi

Metsa tänaval käib julm kihutamine,eriti pimedal ajal ja nädalavahetustel.

Tegelikult
1 aasta tagasi
Reply to  Nemesis

Seal ei saa julmalt kihutada.

Reelika
1 aasta tagasi
Reply to  Tegelikult

Saab, saab ja kuidas veel. Kellel ametiauto see paneb täiega tuled.

Ausalt
1 aasta tagasi

Eile õhtul kihutas üks tume auto,numbrilaud porine, tõesti,numbrit ei olnud võimalik näha.Mõtlesin,et kindlasti läks naine tal sünnitama,mõistetav…Linnast väljas 13 km ja liikluskaamerast oli mööda saanud just.