Juhtkiri: mitme muutujaga võrrand

Lääne Elu

info@le.ee

Vallaeelarve koostamine on kui mitme muutujaga võrrandi lahendamine. Tänavuses eelarves on muutujaid oluliselt rohkem, kui neid viimastel aastatel on olnud: elektri hind, kütte hind, palgakulu. Energiahindade kõrval tuleb arvestada ka palgatõusuga.

Tõsine proovikivi on omavalitsustele valitsuse otsus tõsta hüppeliselt õpetajate palga alammäära. Õpetajate palga maksab küll riik, kuid nende palgaga on seotud lasteaiaõpetajate palgad – lasteaednikele maksab palka kohalik omavalitsus. Paljudes valdades on õpetajate palgamääraga seotud ka huvikoolide õpetajate palgamäär ning see on puhtalt valdade kanda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anne taeblast
1 aasta tagasi

Kuni maale töökohti juurde ei tule, ei saa ka hinnad kasvada!
Vallavanemale miinimumpalk!!

lihtne
1 aasta tagasi

ju, paneme valla lasteaiad kinni, küll sädeinimesed ja maale kolinud midagi välja mõtlevad, era ,- või kodu lasteaia, need maal olevad lasteaiad mõtles välja nõukogude võim, et lüpsjad /karjatalitajad saaksid muretult tootmisrekordeid püstitada

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  lihtne

Ülilihtne.. Pigem mõtles nõukogude võim välja linnade lasteaiad, et ömblejad/keevitajad saaksid muretult tootmisrekordeid püstitada…ja siis maarahvas tahtis ka…Nüüd aga reformierakondlased elavad enamuses linnades ja Eesti on kindlates kätes…